Westrozebeke • 29 oktober 2020

Op de site van de oude brouwerij Lowie in het West-Vlaamse Westrozebeke zijn zopas de eerste werken gestart van een gloednieuw woonproject. In totaal komen er tegen het einde van volgend jaar 24 nieuwe appartementen, verdeeld over twee gebouwen. De residentie krijgt de toepasselijke naam ‘Brouwershof’. Het wordt een duurzame residentie in Westrozebeke waar het komende jaar volop aan wordt gebouwd. 

Voormalige brouwerij

De komst van de nieuwe appartementen zal de oude site, bestaande uit de brouwerij en vier huizen, nieuw leven inblazen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het pand vernield, maar kort daarna opnieuw in ere hersteld. Vervolgens, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd de brouwerij stilgelegd en werd het een drankenopslag tot 1973. Sindsdien stond de site te verkommeren.

De panden van de brouwerij liggen sinds 2019 plat om er plaats te maken voor de nieuwe appartementen. Global Estate Group, projectontwikkelaar uit Oostkamp, is gespecialiseerd in de herontwikkeling van (verontreinigde) industriegronden tot industriële en residentiële nieuwbouwprojecten. Eerder ontwikkelde het ook al de nieuwe residenties Green Front in Brugge en Park Bell in Roeselare.

"Met onze projecten proberen we ons telkens te onderscheiden door duidelijk te kiezen voor hun strategische ligging, opvallende architectuur en een duurzame afwerking" vertelt Kathleen Dewulf van Global Estate Group. "Dat is bij het ‘Brouwershof’ niet anders. Roeselare en Ieper liggen op amper een kwartiertje rijden met de wagen en ook centrumstad Kortrijk ligt vlakbij. Door te kiezen voor een moderne materiaalkeuze en architectuur zal het gebouw bovendien mooi opgaan in de omgeving en komt het de buurt ten goede."

“We streven een zo laag mogelijk E-peil na. Westrozebeke krijgt er dus een duurzame nieuwe residentie bij het komende jaar.”

Kathleen Dewulf — managing partner Global Estate Group

AM Eiffage Westrozebeke EXT01 View01 Final 20190607

Energiezuinige appartementen

Het ‘Brouwershof’ bestaat uit 24 appartementen van één tot drie slaapkamers, telkens met een groot terras en zicht op reeds bestaand groen. Ze worden volgens de huidige duurzame normen opgetrokken en krijgen in totaal 48 zonnepanelen. "We doen ons uiterste best om het energieverbruik van de appartementen tot het minimum te beperken en streven een zo laag mogelijk E-peil na. Westrozebeke krijgt er dus een duurzame nieuwe residentie bij het komende jaar," licht Kathleen Dewulf toe.

Ook Francesco Vanderjeugd, de burgemeester van Staden, de moedergemeente waar Westrozebeke deel van uitmaakt, is enthousiast over de nieuwe plannen op de site: "Het Brouwershof wordt een mooi voorbeeld van een verdichting in een landelijke gemeente als Westrozebeke. Smaakvolle en tijdloze architectuur in combinatie met respect voor de omgeving. Het project zal een echte meerwaarde creëren voor Westrozebeke."

De verkoop is intussen gestart. Tegen eind volgend jaar zullen de eerste bewoners er hun intrek kunnen nemen.

“Het project zal een echte meerwaarde creëren voor Westrozebeke.”

Francesco Vanderjeugd — burgemeester van Staden

Naamloos

Vergunning Veemarkt goedgekeurd

Goed nieuws! Deze week werd de vergunning voor de Veemarkt in Sint-Michiels goedgekeurd. Nu we definitief groen licht hebben, schieten we volop uit de startblokken om op deze unieke plek…

Lees meer

Residentie Brouwershof Westrozebeke Global Estate Group

5 redenen waarom residentie Brouwershof een slimme investering is

Vastgoedexperts zijn het erover eens dat investeren in een nieuwbouwappartement nog altijd een goede keuze is. Bent u nog op zoek naar een investering in West-Vlaanderen? Waarom Residentie…

Lees meer

Voorgevel nieuwe appartementen oud PMS-gebouw Global Estate Group

Voormalig PMS-gebouw krijgt nieuwe bestemming

Op het President Rooseveltplein in Kortrijk komen binnenkort vijf nieuwe appartementen in het vroegere gebouw van het PMS, het huidige CLB. Het oorspronkelijke pand kreeg vorm in 1970, maar staat…

Lees meer