Brugge • 01 december 2023

Goed nieuws! Deze week werd de vergunning voor de Veemarkt in Sint-Michiels goedgekeurd. Nu we definitief groen licht hebben, schieten we volop uit de startblokken om op deze unieke plek een bruisende nieuwe stadswijk te realiseren. We zijn bijzonder fier op deze belangrijke mijlpaal en willen het hele team en alle partners die mee gezorgd hebben voor deze doorbraak hartelijk danken.

Global Estate Group kocht de Veemarkt in Sint-Michiels aan in 2019. Samen met de stad Brugge en alle partners werkten we een masterplan uit, waarna we het vergunningstraject konden opstarten. We zijn heel blij dat dit traject vandaag is afgerond en dat we in 2024, vijf jaar na aankoop, de eerste werken op de site kunnen opstarten. 

Veemarkt Global Estate Group 3

Ontdek het project

Vertrekkende van de unieke identiteit van de site creëert Global Estate Group op de Veemarkt een bruisende, groene gedeelde ruimte waar verschillende functies met elkaar verweven zijn: wonen, werken, ondernemen, ontmoeten … Ook de wekelijkse zondagsmarkt zal er blijven plaatsvinden.

Naamloos

Next steps

Nu we groen licht hebben, kunnen we de volgende stappen in het project zetten.

Om de bouwwerken van een project van deze omvang op starten, is heel wat voorbereiding nodig. Zo kunnen de plannen nu verder in detail uitgewerkt worden, worden de aanbestedingsdossiers voorbereid, enzovoort. Deze planningsfase zal nog enkele maanden in beslag nemen.

Ook om de verkoop op te starten, is nog heel wat voorbereidingswerk nodig. De oppervlaktes, prijzen, lastenboeken, verkoopplannen, … zullen we in de komende maanden nog moeten uitwerken.

Wanneer de werken effectief van start gaan is nog niet zeker, maar we mikken op medio 2024. Eerst zal de bestaande bebouwing gesloopt worden, daarna beginnen we aan de bouw van de ondergrondse parking. De oplevering van de eerste blokken zal ten vroegste in de loop van 2027 zijn.

Zoals het spreekwoord zegt, is Rome niet op één dag gebouwd. Het goede nieuws is echter dat we, na jaren van intens werken om tot een uitvoerbare vergunning te komen, nu ook effectief aan de slag kunnen.

Blijf op de hoogte

Interesse in dit project? Bezorg ons je gegevens via het sales@globalestategroup.eu of via het contactformulier, en wij houden je op de hoogte van de next steps in dit prachtige project.

Project Veemarkt Global Estate Group

Nieuwe stap in realisatie project Veemarkt

Twee jaar na de goedkeuring van het masterplan is het vergunningstraject voor de Veemarkt officieel opgestart en hebben we de nodige omgevingsvergunningsaanvragen ingediend.

Lees meer

Luchtfoto Veemarkt Sint-Michiels Global Estate Group

Groen licht voor nieuwe invulling Veemarkt

Global Estate Group heeft maandag 13 juli goedkeuring gekregen van Stad Brugge voor het masterplan om de Veemarkt in Sint-Michiels te herontwikkelen. De site wordt een moderne gedeelde ruimte waar…

Lees meer