Brugge • 05 september 2022

Twee jaar na de goedkeuring van het masterplan hebben we opnieuw een grote stap gezet in de realisatie van ons project. Na jaren van plannen, bestuderen en becijferen, is het vergunningstraject officieel opgestart en hebben we de nodige omgevingsvergunningsaanvragen ingediend.

Mix van functies

Vertrekkende van de unieke identiteit van de site wil Global Estate Group op de Veemarkt een bruisende, groene wijk creëren waar verschillende functies met elkaar verweven zijn: wonen, winkelen, ondernemen en ontmoeten. Ook de wekelijkse zondagsmarkt zal er blijven doorgaan.

Het kloppend hart van de site wordt de overdekte markthal, die met z'n houten spanten herinneringen zal oproepen naar het verleden van de site. Rondom de hal komen drie aaneengeschakelde pleinen, een parkzone en verschillende gebouwen waar gewerkt, gewoond en gewinkeld kan worden. Meer info over de invulling van de site, lees je hier.

Project Veemarkt Global Estate Group

Gefaseerde aanpak

De verdere timing is afhankelijk van het verdere verloop van het vergunningstraject. Tegen eind dit jaar verwachten we een uitspraak. Eens de vergunning binnen is, kunnen de werken opgestart worden.

Dit zal gefaseerd verlopen:

  • We beginnen met de afbraak van de verharding en de bestaande gebouwen. Na het archeologisch onderzoek starten we de bouw van de ondergrondse parking
  • Daarna bouwen we de overdekte markthal en het grote grootste gebouw langs de Koningin Astridlaan (de supermarkt met kantoren). Aansluitend realiseren we de maakateliers en starterswoningen langs de zijde van de kmo-zone Vogelzang.
  • Vervolgens worden de marktpleinen aangelegd en starten we met het gebouw op de hoek van de Koningin Astridlaan en de Graaf Pierre de Brieylaan. Hier komt een handelsgelijkvloers met daarboven appartementen.
  • In een latere fase realiseren we de gebouwen die meer aan de achterzijde van de site liggen. Het gaat om de twee centrale woonblokken, de kmo-units met daarboven appartementen en de kleinschaligere woonentiteiten ter hoogte van de Graaf Pierre de Brieylaan. Na afwerking van alle gebouwen wordt tot slot de groene parkzone aangelegd.
Veemarkt 3

Op de hoogte blijven?

Ook de commercialisatie van het project zal pas worden opgestart nadat de vergunningen verkregen zijn. Op de hoogte blijven over dit project? Bezorg ons je gegevens via het contactformulier of via info@globalestategroup.eu en wij brengen je als eerste op de hoogte!

Kerstboom

Kerstboom markeert hoogste punt in O-Forty

In Blok F in O-Forty (Oostkamp) is het hoogste punt bereikt! Traditioneel wordt dit moment gemarkeerd door het plaatsen van een meiboom. Gezien de periode van het jaar, leek het ons leuk om voor…

Lees meer

Naamloos

Vergunning Veemarkt goedgekeurd

Goed nieuws! Deze week werd de vergunning voor de Veemarkt in Sint-Michiels goedgekeurd. Nu we definitief groen licht hebben, schieten we volop uit de startblokken om op deze unieke plek…

Lees meer

Oforty werf 2

Laatste drie gebouwen van O-Forty in verkoop

De laatste stap op onze hypermoderne bedrijvencampus O-Forty, aan de E40 in Oostkamp, is gezet. Vorig jaar ging de bouw van de laatste drie kantoorgebouwen van start, en nu begint de verkoop van…

Lees meer