Brugge • 05 september 2022

Twee jaar na de goedkeuring van het masterplan hebben we opnieuw een grote stap gezet in de realisatie van ons project. Na jaren van plannen, bestuderen en becijferen, is het vergunningstraject officieel opgestart en hebben we de nodige omgevingsvergunningsaanvragen ingediend.

Mix van functies

Vertrekkende van de unieke identiteit van de site wil Global Estate Group op de Veemarkt een bruisende, groene wijk creëren waar verschillende functies met elkaar verweven zijn: wonen, winkelen, ondernemen en ontmoeten. Ook de wekelijkse zondagsmarkt zal er blijven doorgaan.

Het kloppend hart van de site wordt de overdekte markthal, die met z'n houten spanten herinneringen zal oproepen naar het verleden van de site. Rondom de hal komen drie aaneengeschakelde pleinen, een parkzone en verschillende gebouwen waar gewerkt, gewoond en gewinkeld kan worden. Meer info over de invulling van de site, lees je hier.

Project Veemarkt Global Estate Group

Gefaseerde aanpak

De verdere timing is afhankelijk van het verdere verloop van het vergunningstraject. Tegen eind dit jaar verwachten we een uitspraak. Eens de vergunning binnen is, kunnen de werken opgestart worden.

Dit zal gefaseerd verlopen:

  • We beginnen met de afbraak van de verharding en de bestaande gebouwen. Na het archeologisch onderzoek starten we de bouw van de ondergrondse parking
  • Daarna bouwen we de overdekte markthal en het grote grootste gebouw langs de Koningin Astridlaan (de supermarkt met kantoren). Aansluitend realiseren we de maakateliers en starterswoningen langs de zijde van de kmo-zone Vogelzang.
  • Vervolgens worden de marktpleinen aangelegd en starten we met het gebouw op de hoek van de Koningin Astridlaan en de Graaf Pierre de Brieylaan. Hier komt een handelsgelijkvloers met daarboven appartementen.
  • In een latere fase realiseren we de gebouwen die meer aan de achterzijde van de site liggen. Het gaat om de twee centrale woonblokken, de kmo-units met daarboven appartementen en de kleinschaligere woonentiteiten ter hoogte van de Graaf Pierre de Brieylaan. Na afwerking van alle gebouwen wordt tot slot de groene parkzone aangelegd.
Veemarkt 3

Op de hoogte blijven?

Ook de commercialisatie van het project zal pas worden opgestart nadat de vergunningen verkregen zijn. Op de hoogte blijven over dit project? Bezorg ons je gegevens via het contactformulier of via info@globalestategroup.eu en wij brengen je als eerste op de hoogte!

Laadstation Grimbergen

Opening laadstation Hi! Grimbergen

Op de Hi!-site in Grimbergen kun je vanaf nu je elektrische wagen supersnel opladen! Eerder dit jaar openden we, samen met Boostcharge, al een laadstation in ons project O-Forty in Oostkamp. En nu…

Read more

Master zonder rand

Laatste fase 'Nieuw Brugge' komt in handen van Global Estate Group

Deze week heeft Global Estate Group de laatste fase van het project 'Nieuw Brugge', de herontwikkeling van de Brugse stationsomgeving, overgekocht van de Limburgse Group GL.

Read more

Laadpalen O-Forty Global Estate Group

O-Forty krijgt openbaar laadstation voor elektrische wagens

Op ons kantorenproject O-Forty opent vandaag het eerste ultrasnelle laadstation voor elektrische wagens in Oostkamp. We gingen hiervoor de samenwerking aan met Boostcharge, die op de site 8…

Read more