Als projectontwikkelaar nemen we het voortouw in de ontwikkeling van vooruitstrevend vastgoed met een positieve impact op de omgeving. We focussen hierbij niet enkel op het duurzame karakter van het project op zich, maar werken voortdurend aan een geïntegreerd duurzaamheidsbeleid met acties die een verschil maken op de wereld binnen én buiten Global Estate Group.

Vooruitstrevend vastgoed

Als projectontwikkelaar streven we naar de ontwikkeling van toekomstbestendig vastgoed met een maximale meerwaarde voor de gebruiker en de omgeving, en een minimale ecologische impact.

Om onze projecten transparant en doeltreffend te evalueren, werken we momenteel aan een tool die toelaat om elk project op verschillende domeinen een duurzaamheidsscore te geven. Zo leren we uit het verleden en kunnen we toekomstgericht project per project optimaliseren.

O Forty c Global Estate Group 31
Global Estate Group duurzaamheidsbeleid water

Geïntegreerd duurzaamheidsbeleid

We gaan verder dan duurzame projectontwikkeling. Ons geïntegreerd duurzaamheidsbeleid focust op de wereld binnen én buiten Global Estate Group. Hiervoor tekenden we het Voka Charter Duurzaam Ondernemen en nemen we voortdurend acties met een positieve impact op de omgeving.


Zo besparen we zoveel mogelijk op natuurlijke hulpbronnen. Het flessenwater op kantoor vervangen we door gefilterd kraantjeswater en we stimuleren elke medewerker om paperless te werken. Daarnaast wordt ons kantoor in 2023 aan een grondige energiescan onderworpen en onderzoeken we de mogelijkheden om de biodiversiteit op de groene omgeving van ons kantoor op Domein De Cellen te boosten.

“Met een geïntegreerd duurzaamheidsbeleid focussen we ons op de wereld binnen én buiten Global Estate Group.”

Kathleen Dewulf — CEO

Als één team voor een positieve impact

Onze medewerkers zijn van cruciaal belang om in onze duurzaamheidsdoelen te slagen. Om met elke medewerker een langetermijnsamenwerking te kunnen aangaan, bieden we een gezonde werkomgeving met respect voor elk individu. We investeren in ergonomische werkplekken, bieden sportfaciliteiten en sportevents aan, motiveren gezonde eetgewoontes met een vaste veggiedag en lokale producten...

Daarnaast willen we als sociaal geëngageerd bedrijf ook een positieve impact op de mens rond ons maken en nemen we regelmatig deel aan solidariteitsacties.

Global Estate Group duurzaamheidsbeleid sport
TD1 1909