Als projectontwikkelaar nemen we het voortouw in de ontwikkeling van vooruitstrevend vastgoed met een positieve impact op de omgeving. 

We zetten hierbij in op het duurzame karakter van onze projecten en werken aan een geïntegreerd duurzaamheidsbeleid op corporate niveau. We focussen op acties die een verschil maken op de wereld binnen én buiten Global Estate Group.

Positieve impact

Op projectniveau streven we steeds een maximale meerwaarde voor de gebruiker en de omgeving, en een minimale ecologische impact. Dat voor ons de definitie van toekomstbestendig vastgoed.

Bij elk project kijken wij doorheen het volledige proces hoe we met gerichte acties een positieve impact kunnen realiseren. Daarnaast onderzoeken we ook high level welke innovaties en nieuwe technieken we kunnen implementeren om op structurele wijze het ontwikkelingsproces duurzamer te laten verlopen. 

Zowel tijdens ontwerp als uitvoering van een project werken we samen met verschillende partners en we verwachten dan ook van elk van deze partners dat onze visie en beleid in zake duurzaamheid gevolgd wordt. Via een duurzaamheidscharter leggen we onze aannemers een aantal minimumvoorwaarden inzake duurzaamheid op, gaande van materiaal- en energiegebruik tot afval en welzijn op de werf. 

1695134827760

Enkele voorbeelden

20220518 145329

Om de biodiversiteit te stimuleren kiezen we, waar mogelijk, voor een bloemenweide in plaats van een gewoon grasveld.

Ecoflora bloemenweide in O-Forty
7

We kiezen voor duurzame en fossielvrije energiebronnen zoals zonnepanelen, riothermie, geothermie ...

Zonnepanelen op het dak van Hi!, Grimbergen
1

Als de bestaande bebouwing in goede staat is, trachten we deze te behouden. Zoniet recupereren we zoveel mogelijk van de grondstoffen.

Hergebruik van de bestaande structuren in De Melkerij, Sleidinge
Laadpalen 16

We onderzoeken hoe we op onze sites duurzame mobiliteit kunnen stimuleren. We voorzien voldoende laadcapaciteit voor elektrische wagens, zorgen voor een goede infrastructuur voor fietsers en besteden de nodige aandacht aan zwakke weggebruikers.

Laadstation in O-Forty, Oostkamp
Global Estate Group duurzaamheidsbeleid water

Geïntegreerd duurzaamheidsbeleid

We gaan verder dan duurzame projectontwikkeling. Ons geïntegreerd duurzaamheidsbeleid focust op de wereld binnen én buiten Global Estate Group. Hiervoor tekenden we het Voka Charter Duurzaam Ondernemen en nemen we voortdurend acties met een positieve impact op de omgeving.

Zo besparen we zoveel mogelijk op natuurlijke hulpbronnen. Het flessenwater op kantoor vervangen we door gefilterd kraantjeswater en we stimuleren elke medewerker om paperless te werken. Daarnaast wordt ons kantoor in 2023 aan een grondige energiescan onderworpen en onderzoeken we de mogelijkheden om de biodiversiteit op de groene omgeving van ons kantoor op Domein De Cellen te boosten.

“Met een geïntegreerd duurzaamheidsbeleid focussen we ons op de wereld binnen én buiten Global Estate Group.”

Kathleen Dewulf — CEO

Als één team voor een positieve impact

Onze medewerkers zijn van cruciaal belang om in onze duurzaamheidsdoelen te slagen. Om met elke medewerker een langetermijnsamenwerking te kunnen aangaan, bieden we een gezonde werkomgeving met respect voor elk individu. We investeren in ergonomische werkplekken, bieden sportfaciliteiten en sportevents aan, motiveren gezonde eetgewoontes met een vaste veggiedag en lokale producten...

Daarnaast willen we als sociaal geëngageerd bedrijf ook een positieve impact op de mens rond ons maken en nemen we regelmatig deel aan solidariteitsacties.

Global Estate Group duurzaamheidsbeleid sport
TD1 1909