22 maart 2022

Achter Global Estate Group staat een klein maar ambitieus team, dat met veel passie haar tanden in elk project zet. In deze rubriek nemen we je mee achter de schermen en laten we je kennismaken met ons team. Vandaag aan de beurt: Steven!

Wat is je functie bij de Global Estate Group?
Als Project Manager ben ik verantwoordelijk voor de algemene en technische coördinatie van een aantal projecten, van start tot finish. Tijdens de ontwerpfase denk ik mee met het studiebureau en de architect om de plannen uit te werken. Eens de uitvoering van het project is gestart, volg ik de voortgang en het budget op en zorg ik voor een goede communicatie tussen alle betrokken partijen.

Waar ligt jouw focus?
Ik werk vooral op industriële projecten, dat kan gaan om de herontwikkeling van een bestaande industriële site of de bouw van een nieuw kmo-park. Vaak komen daar ook infrastructuurwerken aan te pas. Voor ik begon bij Global Estate Group, heb ik een twintigtal jaar in de wegenbouw gewerkt, daar heb ik dus heel wat van mijn expertise opgebouwd.

In de wandelgangen van Global Estate Group word je wel eens 'de kampioen van de kmo-units' genoemd. Hoeveel heb je er intussen al gerealiseerd?
(lacht) In de vier jaar dat ik bij Global werk, heb ik toch al een kleine 200 units opgeleverd.

Wat vind je zo interessant aan die kmo-parken?
De transformatie die dit soort sites ondergaan, dat vind ik ongelooflijk boeiend om te zien. Als project manager ben je al van bij de start betrokken waardoor je letterlijk getuige bent van hoe die oude, vaak vervuilde sites veranderen in moderne bedrijventerreinen die zoveel beter opgaan in de omgeving. En vooral ook: die beantwoorden aan de hedendaagse normen.

Steven Global Estate Group

Wat vind je leuk aan je job?
Het is een job met veel variatie. Het contact met het ontwerpteam, de studiebureaus, de aannemers en de kopers: dat maakt het boeiend. Ook het team hier bij Global is heel veelzijdig: iedereen zijn eigen expertise en ervaring en dat maakt ons heel compatibel. Je kan altijd wel bij een collega te rade met een bepaald probleem. Dat is een enorme sterkte.

Wat is je favoriete project?
De interessantste projecten zijn deze waarbij we zowel saneren, slopen, verbouwen als nieuwbouw zetten. Bij die projecten komen zoveel verschillende technieken samen, dat is enorm uitdagend en geestig om te doen. Een voorbeeld hiervan is de ex-Campinasite in Sleidinge of de vroegere koekjesfabriek in Ichtegem. In beide projecten blijft een deel van de gebouwen bestaan, maar ontwikkelen we ook nieuwe kmo-units.

Een ander project waar ik momenteel op werk, is het kmo-park Permeke in Jabbeke. Daar stonden loodsen die totaal niet meer voldeden aan de normen qua isolatie en veiligheid. Deze hebben we net gesloopt, in de plaats zijn we een volledig nieuw en modern kmo-park aan het zetten. En vlakbij de afrit van de E40!


Banner sokken

De Warmste Sokken

Maar niet alleen met onze projecten willen we een verschil maken op de wereld rondom ons. Daarom verkopen wij dit jaar sokken ten voordele van De Warmste Week.

Lees meer

20230615 voka vcdo 80 52985689658 o

Global Estate Group ontvangt jaarcertificaat VCDO

Donderdag 15 juni mocht Global Estate Group voor het eerst het jaarcertificaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen in ontvangst nemen als erkenning voor onze inspanningen op vlak van duurzaamheid.

Lees meer

Global Estate Group

Rebranding voor Global Estate Group

Na maanden voorbereiding lanceerden we vandaag onze rebranding voor het grote publiek. Lees hier meer over het vernieuwde Global Estate Group!

Lees meer