19 juni 2023

“Als projectontwikkelaar zetten wij dagelijks onze schouders onder tal van projecten en bouwen we mee aan de wereld van morgen. Omdat duurzaamheid alleen maar belangrijker wordt, willen wij dit ook verankeren in onze aanpak.” Zo luidde onze motivatie vorig jaar om aan te sluiten bij het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Een jaar en 10 actiepunten later zijn we heel fier dat we op 15 juni jongstleden voor het eerst het jaarcerficaat in ontvangst mochten nemen.

Geïntegreerd duurzaamheidsbeleid

Global Estate Group engageerde zich in 2022 voor het eerst om deel te nemen aan dit traject. Het is niet dat we voorheen geen aandacht besteedden aan duurzaamheid. Maar vaak ging het hoofdzakelijk om losse initiatieven op projectniveau, zonder veel strategische samenhang. Via onze deelname aan het VCDO wilden we groeien naar een geïntegreerd duurzaamheidsbeleid met acties die een verschil maken op de wereld binnen én buiten Global Estate Group.

Actieplan

Vandaag blikken we tevreden terug op het afgelegde parcours. Intussen is duurzaamheid verankert in onze missie, visie en strategisch plan. “Het voortouw nemen in vooruitstrevend vastgoed met een positieve impact op de omgeving”, luidt het voortaan. Daarnaast hebben we tal van kleine en grote acties ondernomen. Zo lieten we een energiescan van onze gebouwen uitvoeren, hebben we ingezet op meer ergonomische werkplekken en zijn we overschakeld naar fairtrade koffie.

20230615 voka vcdo 80 52985689658 o

Kers op de taart

Het actieplan vormde hierbij een handige kapstok en leidraad, al gingen veel acties verder dan louter het VCDO-traject. We deden het vooral omdat we echt iets wilden veranderen in onze organisatie. Dat we vorige week het jaarcertificaat mochten in ontvangst nemen, was natuurlijk wel de kers op de taart.

It's the journey,
not the destination

Maar we zijn er nog niet. Er is nog veel werk, niet alles is ‘af’ en sommige dingen gingen trager vooruit dan gehoopt. En toch. Als we iets hebben geleerd, is het dat duurzaamheid een traject is waarbij je niet zozeer het eindresultaat, maar vooral het proces beoordeelt. Dus op het einde van deze eerste cyclus zijn we vooral heel fier op de verandering die het VCDO-traject in onze organisatie teweeg heeft gebracht. Vandaag kunnen we tonen dat duurzaamheid effectief geïntegreerd is in onze organisatie. De basis is gelegd om verdere stappen te zetten en de komende jaren nog veel mooie, duurzame doelen te behalen.

VOKA uitreiking Global Estate Group

Global Estate Group neemt deel aan VCDO

Omdat duurzaamheid alleen maar belangrijker wordt, willen wij dit ook verankeren in onze aanpak. Daarom is Global Estate één van de deelnemers om het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO)…

Lees meer

Laadstation Grimbergen

Opening laadstation Hi! Grimbergen

Op de Hi!-site in Grimbergen kun je vanaf nu je elektrische wagen supersnel opladen! Eerder dit jaar openden we, samen met Boostcharge, al een laadstation in ons project O-Forty in Oostkamp. En nu…

Lees meer

Global Estate Group eindejaar

Een warm eindejaar

Een positieve impact op de omgeving, dat is wat we willen bereiken. Niet alleen met onze projecten, ook op andere manieren willen we bijdragen aan een betere wereld. Met het einde van het jaar en…

Lees meer