03 mei 2023

Op de Hi!-site in Grimbergen kun je vanaf nu je elektrische wagen supersnel opladen! Eerder dit jaar openden we, samen met Boostcharge, al een laadstation in ons project O-Forty in Oostkamp. En nu is ook het laadstation in Grimbergen operationeel.

Het laadstation op de Hi!-site is publiek toegankelijk en zeer interessant gelegen tussen de A12 en de Brusselse Ring R0, vlakbij het knooppunt Strombeek-Bever. Het laadstation is voorzien van 4 ultrasnelle laadpunten en kan op termijn uitgebreid worden naar 14 laadpunten. Met een laadsnelheid van 300 kw kan je er een elektrische wagen al in twintig minuten mee opladen.

Duurzame mobiliteit

De samenwerking met Boostcharge en het laadstation passen perfect binnen de duurzame ambities die we koesteren op de Hi!-site. Naast circulariteit, waarbij we zoveel mogelijk gebouwen en materialen recupereren, vormt duurzame mobiliteit is een belangrijk speerpunt in het masterplan. Behalve het snellaadstation voor elektrische wagens komt er bijvoorbeeld ook nog een fietspad aan die de fietssnelweg langs de A12 verbindt met de fietsroutes naar Grimbergen en Brussel.

Hi!

Nog steeds in het collectief geheugen van menigeen zit de geur van gebrande koffie die je tegemoet kwam als je hier voorbijreed met je wagen. Bijna 35 jaar lang, tussen 1973 tot 2017, bevonden zich hier de productiehallen en kantoren van koffiegigant Douwe Egberts. In januari 2017 sloot de fabriek de deuren. Global Estate Group kocht in mei 2018 de site van 6,5 hectare om deze te herontwikkelen tot een modern, duurzaam en multifunctioneel bedrijventerrein, dat de naam Hi! kreeg.

Bedrijventerrein Hi! Global Estate Group
Hi Grimbergen Global Estate Group

Hi! Grimbergen officieel geopend

Nadat Douwe Egberts in 2017 de deuren van de koffiefabriek in Grimbergen sloot, startte Global Estate Group met de herontwikkeling van de site naar een modern, duurzaam en multifunctioneel…

Lees meer

Laadpalen O-Forty Global Estate Group

O-Forty krijgt openbaar laadstation voor elektrische wagens

Op ons kantorenproject O-Forty opent vandaag het eerste ultrasnelle laadstation voor elektrische wagens in Oostkamp. We gingen hiervoor de samenwerking aan met Boostcharge, die op de site 8…

Lees meer

Master zonder rand

Laatste fase 'Nieuw Brugge' komt in handen van Global Estate Group

Deze week heeft Global Estate Group de laatste fase van het project 'Nieuw Brugge', de herontwikkeling van de Brugse stationsomgeving, overgekocht van de Limburgse Group GL.

Lees meer