23 maart 2023

Deze week heeft Global Estate Group de laatste fase van het project 'Nieuw Brugge', de herontwikkeling van de Brugse stationsomgeving, overgekocht van de Limburgse Group GL. 

Al sinds 2006 is Group GL bezig met de ontwikkeling van de stationsomgeving aan de linkerzijde van het stationsgebouw. In samenwerking met de Stad Brugge werd een masterplan voor de hele site opgemaakt. De eerste drie fases zijn intussen gerealiseerd en omvatten o.a. commerciële ruimtes aan het stationsplein, het Huis van de Bruggeling, twee hotels, kantoren, studentenkamers en appartementen.

"Als West-Vlaamse ontwikkelaar zijn we trots dat we dit voor Brugge strategische project mogen overnemen," vertelt CEO Kathleen Dewulf. "Het is voor Global Estate Group een prachtige opportuniteit om in onze eigen regio een positieve impact te creëren."

“Het is voor Global Estate Group een prachtige opportuniteit om in onze eigen regio een positieve impact te creëren.”

Kathleen Dewulf — CEO Global Estate Group

Master zonder rand

“Wij kijken uit naar de verdere ontwikkeling die Global Estate zal realiseren te Brugge. Zoals in al hun projecten verwachten we een vooruitstrevende en duurzame visie, wat een mooi verlengstuk zal worden van onze ontwikkeling aan het station,” licht Ghislain Lenaers van Group GL toe. 

De laatste twee fases van het project, die ook reeds vergund zijn, hebben een ontwikkelingspotentieel van ca. 40.000 m². Deze week werd het project officieel overgedragen aan Global Estate Group, die nu samen met alle betrokken actoren aan de slag gaat om het project verder tot een goed einde te brengen.

“Zoals in al hun projecten verwachten we een vooruitstrevende en duurzame visie, wat een mooi verlengstuk zal worden van onze ontwikkeling aan het station.”

Ghislain Lenaers — Group GL

Laadstation Grimbergen

Opening laadstation Hi! Grimbergen

Op de Hi!-site in Grimbergen kun je vanaf nu je elektrische wagen supersnel opladen! Eerder dit jaar openden we, samen met Boostcharge, al een laadstation in ons project O-Forty in Oostkamp. En nu…

Lees meer

Laadpalen O-Forty Global Estate Group

O-Forty krijgt openbaar laadstation voor elektrische wagens

Op ons kantorenproject O-Forty opent vandaag het eerste ultrasnelle laadstation voor elektrische wagens in Oostkamp. We gingen hiervoor de samenwerking aan met Boostcharge, die op de site 8…

Lees meer

Project Veemarkt Global Estate Group

Nieuwe stap in realisatie project Veemarkt

Twee jaar na de goedkeuring van het masterplan is het vergunningstraject voor de Veemarkt officieel opgestart en hebben we de nodige omgevingsvergunningsaanvragen ingediend.

Lees meer