Oostkamp • 24 januari 2023

Op ons kantorenproject O-Forty opent vandaag het eerste ultrasnelle laadstation voor elektrische wagens in Oostkamp. We gingen hiervoor de samenwerking aan met Boostcharge, die op de site 8 publieke superchargers installeerde. Met een laadsnelheid van 300kw kan je er een elektrische wagen al in twintig minuten mee opladen. Vanaf vandaag zijn de eerste vier laadpunten beschikbaar, op korte termijn komen er nog eens vier laadplaatsen bij.

Supersnel laden voor iedereen

Niet alleen de werknemers in O-Forty kunnen gebruikmaken van de nieuwe laadinfrastructuur: iedereen kan er dag en nacht terecht om zijn elektrische wagen in sneltempo op te laden. Daarmee vormen deze acht ultrasnelle laadpunten het eerste volledig publieke laadstation van Oostkamp. 

Kathleen Dewulf, CEO van Global Estate Group, is dan ook bijzonder trots op: "O-Forty is een vooruitstrevend project waarin we ons klaarmaken voor de uitdagingen in de toekomst. Er zullen de komende jaren alleen maar meer elektrische wagens bijkomen, en de infrastructuur is er nog lang niet overal. Omdat O-Forty strategisch gelegen is langs de E40, wilden wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en kozen we voor een ultrasnel laadstation dat toegankelijk is voor iedereen die hier werkt, passeert of in de buurt woont."

Het laadstation wordt uitgebaat door Boostcharge, die ervoor zorgt dat je eenvoudig je wagen kunt opladen. Edelhart Olivier legt uit hoe dit in zijn werk gaat: "Laden kan met de Boostcharge app en laadpas, of met alle gebruikelijke laadpassen van andere e-mobility providers. Het is ook mogelijk om met bankkaart te betalen".

“Omdat O-Forty strategisch gelegen is langs de E40, kozen we voor een ultrasnel laadstation dat toegankelijk is voor iedereen.”

Kathleen Dewulf — CEO Global Estate Group

Laadpalen 16
Laadpalen O-Forty Global Estate Group
Laadpalen 8
1 Laadpalen 14
Laadpalen 2

Meer en meer elektrische wagens

De elektrische transitie is in België in volle gang. Een op drie verkochte bedrijfswagens was in 2022 al volledig elektrisch. Verwacht wordt dat er tegen 2026 in België zo'n 500.000 volledig elektrische wagens rondrijden. Boostcharge wil deze transitie ondersteunen door gepaste snellaadinfrastructuur te voorzien waar mensen wonen, werken of shoppen. Wie bijvoorbeeld zijn auto in O-Forty oplaadt, kan ondertussen een kopje koffie bijtanken, lunchen of in alle rust verder werken in het Meeting Center.

Het laadpark in Oostkamp is het eerste dat Boostcharge dit jaar opent. Het Roeselaarse bedrijf wil dit jaar in totaal acht laadstations openen verspreid over Vlaanderen. Zo komt er een laadstation in Grimbergen op de Hi!-site.

Het laadstation op O-Forty werd medegefinancierd door de financieringsfaciliteit voor Europese verbindingen.

“Bij Boostcharge zorgen we ervoor dat je jouw wagen zo eenvoudig mogelijk kan opladen."”

Edelhart Olivier — CEO Boostcharge

Kerstboom

Kerstboom markeert hoogste punt in O-Forty

In Blok F in O-Forty (Oostkamp) is het hoogste punt bereikt! Traditioneel wordt dit moment gemarkeerd door het plaatsen van een meiboom. Gezien de periode van het jaar, leek het ons leuk om voor…

Lees meer

Oforty werf 2

Laatste drie gebouwen van O-Forty in verkoop

De laatste stap op onze hypermoderne bedrijvencampus O-Forty, aan de E40 in Oostkamp, is gezet. Vorig jaar ging de bouw van de laatste drie kantoorgebouwen van start, en nu begint de verkoop van…

Lees meer

Laadstation Grimbergen

Opening laadstation Hi! Grimbergen

Op de Hi!-site in Grimbergen kun je vanaf nu je elektrische wagen supersnel opladen! Eerder dit jaar openden we, samen met Boostcharge, al een laadstation in ons project O-Forty in Oostkamp. En nu…

Lees meer