23 december 2022

Een positieve impact op de omgeving, dat is wat we willen bereiken. Niet alleen met onze projecten, ook op andere manieren willen we bijdragen aan een betere wereld. Met het einde van het jaar en de warme kerstperiode in zicht, kozen wij drie projecten uit die een duwtje in de rug willen geven en in de spotlight zetten.

Vanwege het hele Global Estate Team wensen we u alvast warme feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar toe!

1. Lucien & Lizette

Donderdag 13 oktober 11.36 u: Oostende wordt opgeschrikt door een gasexplosie met drie zwaargewonden en een grote materiële ravage tot gevolg. Het is niet zomaar een gebouw met horecazaak dat tegen de grond gaat: een bijzonder sociaal project werd door de explosie van de kaart geveegd. In de “Lucien”, een gezonde en populaire “teekewee” en zijn buurvrouw “Lizette”, een soep- en lunchbar, word je bediend door jongvolwassenen met een beperking. Elke dag opnieuw moeten mensen met een beperking knokken om een rol van betekenis te vervullen in onze maatschappij. “Lucien en Lizette” boden hen een unieke kans tot zinvolle dagbesteding waarop ze terecht zo trots waren… Vele ouders, sympathisanten, begeleiders en vzw Duinhelm (die het project runt) willen dit bijzonder project graag zo snel mogelijk op een andere plaats herstarten. Daarom hebben twee mama’s van medewerkers in de Lucien een feitelijke vereniging opgericht. Alle gestorte sommen worden aangewend voor de heropstart.

Meer weten? https://www.lucienoostende.be/
Mee heropbouw van Lucien & Lizette steunen? BE93 7330 6960 1267.

2. 't Gezelletje in Oostkamp

Deze vrijwilligersorganisatie uit onze Hometown Oostkamp, neemt al 25 jaar lang tal van initiatieven om armoede te bestrijden en vereenzaming te voorkomen. Ze organiseren bijvoorbeeld computerlessen om de digitale geletterdheid te bevorderen, voorzien vakantiewoningen voor mensen die door gebrek aan middelen anders nooit op vakantie kunnen, baten een tweedehandswinkel, een wereldwinkel en een cafetaria uit, waar iedereen welkom is voor een babbel …. Allemaal initiatieven om mensen in armoede de nodige kansen te geven om op een volwaardige wijze aan het sociale en maatschappelijke leven deel te nemen.

Meer weten? www.tgezelletje.be
Welzijnsschakel 't Gezelletje ook steunen? BE87 0682 4267 1694

3. De Warmste Week

Omdat het thema kansarmoede bij velen een gevoelige snaar raakte, zetten wij mee onze schouders onder dit mooie initiatief in ons kantorencomplex O-Forty. Ten voordele van de Warmste Week organiseerden we samen met verschillende bedrijven op deze site een Afterwork Kerstmarkt. Ondanks de bijtende kou buiten, steeg de temperatuur in het Meeting Center tot ongeziene hoogtes. En het was niet alleen geweldig gezellig, het heeft ook het mooie totaalbedrag van € 4000,23 opgebracht.

I.s.m. Bright Potentials, O-Forty, O-Sporty, HUSWELL, Sonical, DemiMaison, PUUR, The Street Food Company & Wines by Anton

Eindbedrag DWAK
20221221 093332
Global Estate Group eindejaar
20221215 183612
Banner sokken

De Warmste Sokken

Maar niet alleen met onze projecten willen we een verschil maken op de wereld rondom ons. Daarom verkopen wij dit jaar sokken ten voordele van De Warmste Week.

Lees meer

20230615 voka vcdo 80 52985689658 o

Global Estate Group ontvangt jaarcertificaat VCDO

Donderdag 15 juni mocht Global Estate Group voor het eerst het jaarcertificaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen in ontvangst nemen als erkenning voor onze inspanningen op vlak van duurzaamheid.

Lees meer

Global Estate Group

Rebranding voor Global Estate Group

Na maanden voorbereiding lanceerden we vandaag onze rebranding voor het grote publiek. Lees hier meer over het vernieuwde Global Estate Group!

Lees meer