01 februari 2023

Achter Global Estate Group staat een klein maar ambitieus team, dat met veel passie haar tanden in elk project zet. In deze rubriek nemen we je mee achter de schermen en laten we je kennismaken met ons team. Vandaag, exact één jaar nadat ze de rol van CEO opnam, laten we je nader kennismaken met Kathleen Dewulf.

Kathleen, hoe ben je bij Global Estate Group terechtgekomen?

In mei 2013 ben ik hier gestart. Het bedrijf heette toen nog niet Global Estate Group. Daarvóór werkte ik bij BNP Paribas Fortis. Ik had een uitdagende job met een team van 250 mensen, ik pendelde dagelijks naar Brussel en één keer per week naar Parijs. Maar wat voor mij wat ontbrak, was het ondernemerschap in die job.

Via via heb ik Luc leren kennen. Hij was op zoek naar iemand die structuur kon brengen in zijn groeiende onderneming. Ik werd net 40 en stelde me de vraag waar ik naartoe wou met mijn carrière. Ik heb lang getwijfeld en heb veel gesprekken gevoerd met Luc, die mij gaandeweg wist te enthousiasmeren. Dus heb ik de sprong gewaagd.

Welk traject heb jij binnen Global Estate Group afgelegd?

Toen ik begon, werkten we hier slechts met een handvol mensen. In eerste instantie nam ik het financiële luik op mij. In het begin was er één een externe boekhoudster die alleen maar via post-its communiceerde. Het bedrijf bestond toen uit een 10-tal vennootschappen, een kluwen van namen waar buitenstaanders amper aan uit raakten. Ik heb toen voorgesteld om alle vennootschappen onder één merknaam te brengen, en zo is de naam 'Global Estate Group' geboren, in september 2023 exact 10 jaar geleden.

Door de jaren heen accumuleerde ik meer taken en verantwoordelijkheden en werd ik de rechterhand van Luc: hij nam me op sleeptouw en leerde me de kneepjes van het vak. Vorig jaar kreeg ik de opportuniteit om CEO van Global Estate Group te worden, iets waar ik nog steeds ongelooflijk dankbaar voor ben.

CEO Kathleen Global Estate Group

Je bent nu exact 1 jaar CEO van Global. Wat heb je in dat jaar al kunnen verwezenlijken?

In mijn ogen is het CEO-schap een tijdelijke functie. Ik beschouw het als mijn rol om de organisatie zelfsturend te maken en de komende generatie klaar te stomen om het traject verder te zetten. Daarvoor is een professionele structuur onontbeerlijk, maar ook een houvast. Iedereen binnen de organisatie moet weten waar we naartoe gaan. Daarom hebben we een strategie uitgezet die Global Estate Group nog meer op de kaart moet zetten als voortrekker in de ontwikkeling van vooruitstrevend vastgoed. Het voorbije jaar hebben we hard gewerkt aan dit traject. Intussen ligt er een meerjarenstrategie op tafel. Er werd een duidelijke missie, visie en waarden gedefinieerd. Daar ben ik wel heel trots op.

Wat hoop je de komende jaren nog te realiseren?

De strategie moeten we nu ook effectief uitvoeren. We gaan deze intern implementeren en ook vertalen naar de buitenwereld. Binnenkort lanceren we bijvoorbeeld een nieuwe logo, een nieuwe huisstijl en een vernieuwde website.
Daarnaast wil ik vooral veel mooie projecten binnenhalen en realiseren. Er zitten een paar heel mooie, grote projecten in de pipeline waarover ik nog niet veel kan zeggen, maar ik constateer wel dat ze van een andere grootorde zijn. Op de Veemarkt in Brugge bijvoorbeeld gaan we maar liefst ca. 30.000 m² ontwikkelen. We hopen dat dit project in 2023 in een stroomversnelling komt. Dit jaar realiseren we ook ons eerste project in Frankrijk: een kmo-park in Cappelle-la-Grande, vlakbij Duinkerke. We exploreren ook enkele opportuniteiten in Wallonië. Très intéressant dus!

Wat vind je leuk aan je job?

Het is een heel gevarieerde job, met veel overleg met het team en alle partners. Gesprekken met makelaars, overleg met overheden, onderhandelingen met de bank en met klanten… Die gesprekken vind ik ongelooflijk verrijkend.
Wat ik ook leuk vind, is dat het resultaat van een projectontwikkelaar zeer tastbaar is: je ziet effectief wat je hebt ontwikkeld. Ik ben oprecht fier op wat we met ons team realiseren.

Waar ligt de grootste uitdaging van een projectontwikkelaar vandaag?

De traagheid van de vergunningstrajecten. Vandaag duurt het zoveel langer dan vroeger om een project op de rails te krijgen. De externe financiering wordt vandaag ook anders benaderd en is veeleisender geworden. Reken daarbij nog de inflatie en de prijsstijgingen en je begrijpt meteen dat het challenging wordt om een mooi resultaat te behalen.
Maar ik zie de toekomst wel optimistisch in. Ik heb het gevoel dat veel ondernemers, ondanks de uitdagingen, blijven investeren. We zullen alles goed moeten overwegen, maar stilstaan is achteruitgaan. Je moet dus blijven investeren, en gelet de 'war on talent', vooral in mensen.

Tot slot, wat is je favoriete project?

Dan kies ik toch voor O-Forty in Oostkamp, dat is zo'n toonaangevend project. Niet alleen omwille van de grootorde (ca. 22.000 m² kantoorruimte!) of de uitgekiende architectuur, maar vooral omdat het een totaalconcept is, met o.a. een meeting center, coworking, event space, fitness, padel, laadstation voor elektrische wagens … Ik ben nog altijd heel trots dat we dit concept op deze plek hebben durven realiseren.

Banner sokken

De Warmste Sokken

Maar niet alleen met onze projecten willen we een verschil maken op de wereld rondom ons. Daarom verkopen wij dit jaar sokken ten voordele van De Warmste Week.

Lees meer

20230615 voka vcdo 80 52985689658 o

Global Estate Group ontvangt jaarcertificaat VCDO

Donderdag 15 juni mocht Global Estate Group voor het eerst het jaarcertificaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen in ontvangst nemen als erkenning voor onze inspanningen op vlak van duurzaamheid.

Lees meer

Global Estate Group

Rebranding voor Global Estate Group

Na maanden voorbereiding lanceerden we vandaag onze rebranding voor het grote publiek. Lees hier meer over het vernieuwde Global Estate Group!

Lees meer