27 oktober 2022

Achter Global Estate Group staat een klein maar ambitieus team, dat met veel passie haar tanden in elk project zet. In deze rubriek nemen we je mee achter de schermen en laten we je kennismaken met ons team. Vandaag aan de beurt: Frederik.

Wat is je functie bij de Global Estate Group?
Als Project Manager ben ik verantwoordelijk voor de algemene en technische coördinatie van een aantal projecten, van start tot finish.

Hoe ben je bij Global Estate Group terechtgekomen?
Ik ben in 2018 gestart bij Global Estate Group. Daarvoor werkte ik in de waterbouw: bruggen, tunnels, kaaimuren, spoorwegbruggen … projecten waar veel burgerlijke bouwkunde bij komt kijken. Een ex-collega, Claudine, werkte intussen bij Global Estate Group en was al verschillende keren bij mij komen aankloppen. De derde keer was de goede keer: ze heeft me toen overtuigd met een prachtig kantorenproject in Oostkamp: O-Forty.

Wat trok je aan in dit project?
In de eerste plaats omdat het een technisch uitdagend project is. De gigantische ondergrondse parking bijvoorbeeld, daar komt bouwkundig heel wat bij kijken: een kolfje naar mijn hand. De samenwerking met de architect en het hele bouwteam is ook enorm boeiend. Je ziet heel veel disciplines passeren. Het is mijn rol om alles en iedereen mooi op elkaar af te stemmen en om alles in goede banen te leiden. Van het eerste contract voor de grondwerken tot de laatste televisie aan de muur. Mijn telefoon staat nooit stil en het is al heel uitdagend geweest. Maar als ik langs de E40 voorbij rijd, ben ik toch enorm trots.

En terecht! Werk je behalve O-Forty ook nog op andere projecten?
Aan O-Forty heb ik al een vette kluif, maar daarnaast volg ik nog een aantal build-to-suits op. Dat zijn projecten waar we in opdracht van een klant een sleutel-op-de-deur oplossing afleveren. Casco projecten laat ik over aan mijn collega’s: ik hou er net van om het project tot het einde te begeleiden. Tot de laatste lik verf aan de muur. Die build-to-suits zijn leuk, maar soms wel zenuwslopend. Een voorbeeld: het nieuwe verdeelcentrum van DHL in Menen hebben we in minder dan negen maanden op de wereld gezet. Een baby doet er langer over!

Werk je graag bij Global Estate Group?
Absoluut. Bij Global Estate Group ben je geen nummertje. Hier ben ik gewoon Fré. Bovendien krijg ik hier veel ruimte om zelfsturend te werken en mijn plan te trekken. We zijn met een relatief klein team, maar daardoor kan je ook heel veel dingen doen.Ook zin om bij Global Estate Group te werken? 

CEO Kathleen Global Estate Group

Meet the team: Kathleen

Achter Global Estate Group staat een klein maar ambitieus team, dat met veel passie haar tanden in elk project zet. Vandaag stellen we je onze CEO Kathleen voor.

Lees meer

Charline Global Estate Group

Meet the team: Charline

In deze rubriek nemen we je mee achter de schermen en laten we je kennismaken met ons team. Vandaag aan de beurt: Charline.

Lees meer

Steven Global Estate Group

Meet the team: Steven

Achter Global Estate Group staat een klein maar ambitieus team, dat met veel passie haar tanden in elk project zet. Vandaag laten we je kennismaken met Steven!

Lees meer