05 oktober 2021

In het West-Vlaamse Jabbeke is zopas het startschot gegeven voor de bouw van een gloednieuw kmo-park dat plaats biedt aan een 24-tal nieuwe ondernemers. Het bedrijvenpark ‘Permeke’ – niet toevallig vernoemd naar de bekende lokale schilder - zal volgens ontwikkelaar Global Estate Group zowel qua oppervlakte als qua duurzaamheid een eyecatcher in de regio worden. Dankzij de uitstekende ligging en het nijpende tekort aan ruimte om te ondernemen in de regio, is de interesse in het project nu al bijzonder groot.

Lokale ondernemers

Bijkomende ruimte voor lokale ondernemers is broodnodig, zeker in de ruime regio van Jabbeke. Het aanbod aan betaalbare, kleinere bedrijfsunits in de streek is te beperkt en veel loodsen en magazijnen zijn te groot voor wat een doorsnee schilder of schrijnwerker nodig heeft. "Ook zelf grond kopen en een magazijn bouwen is niet voor elke kleine ondernemer haalbaar," vertelt Kathleen Dewulf van Global Estate Group. "Heel wat lokale bedrijven zijn dan ook al jaren op zoek naar een geschikte uitvalsbasis om hun zaak verder uit te bouwen. Die ondernemers willen we nu tegemoet komen met dit nieuwe state-of-the-art bedrijventerrein."

“Zelf grond kopen en een magazijn bouwen is niet voor elke kleine ondernemer haalbaar. Voor hen ontwikkelen we dit nieuwe state-of-the-art bedrijventerrein.”

Kathleen Dewulf — managing partner Global Estate Group

Permeke

Daarom bouwt Global Estate Group - één van de belangrijkste West-Vlaamse ontwikkelaars in bedrijventerreinen - nu aan de Gistelsteenweg, vlakbij de afrit Jabbeke langs de E40 ‘Permeke’, een nieuwe kmo-park dat twee bedrijfsverzamelgebouwen omvat met in totaal 24 casco units. Het eerste gebouw telt 20 units met oppervlaktes van 300m² tot 387m² die uitermate geschikt zijn als opslagplaats, atelier of magazijn.

Het tweede gebouw – op een prachtige zichtlocatie aan de Gistelsteenweg - bevat 4 units met een open verdieping en geïntegreerde showroom en kantoorruimte. Deze units hebben oppervlaktes van 466m² tot 483m². Er zijn ook 92 parkeerplaatsen, een fietsenstalling en laadpalen voorzien.

1

Oude loodsen vervangen

De vervanging van die oude loodsen komt geen moment te vroeg. Ze zijn niet meer conform de laatste energienormen waardoor ze bakken energie verslinden, zijn volledig uitgeleefd en maakten de plek er niet aantrekkelijker op. Met de plannen die nu voorliggen zetten we vol in op een duurzaam en modern bedrijventerrein en geven we de Jabbekenaren opnieuw ruimte om te ondernemen.

De site is al sinds 2018 in handen van de ontwikkelaar uit Oostkamp. Op het 15.000m² grote terrein stond oorspronkelijk een woonhuis waar een chocolatier gevestigd was en twee oude, vervallen loodsen die in units verhuurd werden. De chocolatier verhuisde naar een pand verderop in de straat, het woonhuis werd vorig jaar al afgebroken en begin 2022 worden dan ook de oude loodsen gesloopt om plaats te maken voor nieuwe ondernemers.

“Deze nieuwe kmo-site zal heel wat nieuwe bedrijven uit de ruime omgeving aantrekken en een boost geven aan de economische activiteit van Jabbeke. Dat kunnen wij als gemeente alleen maar toejuichen.”

Daniel Vanhessche — burgemeester Jabbeke

Grote interesse

Vastgoedontwikkelaar Global Estate Group zet al langer in op dit soort projecten. In West-Vlaanderen realiseerde het al met succes kmo-parken in onder meer Roeselare, Veldegem, Waardamme, Bredene en Wielsbeke.

"Dankzij onze ervaring kunnen wij deze projecten perfect afstemmen op wat een lokale ondernemer echt nodig heeft. Alle loodsen zijn opgetrokken in kwalitatieve materialen en worden casco opgeleverd, zodat de ondernemer de unit helemaal kan afstemmen op zijn eigen behoefte. Bovendien zien we dat in deze bedrijvenparken interessante dynamieken ontstaan tussen de ondernemers en als het ware als economische katalysator fungeren." aldus Kathleen Dewulf.

Kmo-park Permeke Global Estate Group 2
1251 GEG BEERSEL B04 LR

Bouw van nieuw kmo-park in Beersel gaat van start

In Beersel start in september de bouw van het toekomstige kmo-park Molino, op de hoek van de Molenstraat en Breedveld. De site van ca. 8000 m² krijgt een stevige make-over: de bestaande gebouwen…

Lees meer

Global Estate Group zet eerste stappen in Frankrijk

Global Estate Group zet eerste stappen in Frankrijk

Met het nieuwe Franse kmo-park Cap d’Artisans waagt projectontwikkelaar Global Estate Group zich voor het eerst aan een project over de landsgrenzen heen.

Lees meer

Site Verhelst Bouwmaterialen Global Estate Group

Site Verhelst Bouwmaterialen krijgt nieuwe bestemming

In Ichtegem heeft projectontwikkelaar Global Estate Group de voormalige site van Verhelst Bouwmaterialen aangekocht. Op korte termijn krijgt het bestaande gebouw een tijdelijke invulling als…

Lees meer