Ichtegem • 09 februari 2023

In Ichtegem heeft projectontwikkelaar Global Estate Group de voormalige site van Verhelst Bouwmaterialen aangekocht. Op korte termijn krijgt het bestaande gebouw een tijdelijke invulling als pop-up of stockage voor lokale ondernemers. De bedoeling is om hier op lange termijn enkele duurzame bedrijfsgebouwen te ontwikkelen, volledig op maat van de koper.

Op de hoek van de Ringlaan en de N33 (Oostendesteenweg) in Ichtegem was er tot voor kort een winkel van Verhelst Bouwmaterialen. Global Estate Group kocht de site Ringlaan van ca. 14.000 m² in januari 2023 aan. 

Verhelst Bouwmaterialen heeft mooie tijden gehad in Ichtegem," vertelt Kathleen Verhelst, CEO van Verhelst Bouwmaterialen. "Veel bouwheren en stielmannen vonden de weg naar ons, en de mooie rode gevel gaf ons uitstraling langs een drukke weg. Verhelst heeft de site nu verlaten, maar laat haar klanten zeker niet in de steek. We bedienen hen nu even enthousiast vanuit onze vestigingen Oudenburg, Roeselare, Veurne of met de vele vrachtwagens die deze regio nog steeds veelvuldig doorkruisen."

“We wensen Global Estate Group en de gemeente Ichtegem succes met de nieuwe toekomst voor deze site!”

Kathleen Verhelst — CEO Verhelst Bouwmaterialen

Efficiënt ruimtegebruik

Om de schaarse ruimte op de site zo efficiënt mogelijk te benutten, worden de huidige gebouwen op termijn gesloopt. Het terrein wordt vervolgens volledig op maat van de koper ontwikkeld. Dit laat toe om zeer specifiek in te spelen op de wensen van de koper. Afhankelijk van de vraag kunnen er één, twee of drie bedrijven komen. Tot de mogelijkheden behoren bijvoorbeeld ​ een productiehal met een showroom of handelsruimte. ​

"De grote troef van deze site is de locatie: vlot bereikbaar en goed zichtbaar vanop zowel de Ringlaan als de N33, legt Kathleen Dewulf, CEO Global Estate Group uit. "De huidige invulling is echter niet efficiënt. Omdat er in deze regio een steeds nijpender tekort aan bedrijfsruimte is, willen we met deze nieuwe ontwikkeling een duurzamere invulling geven aan de site. We hebben de ambitie om hier toekomstbestendige, energiezuinige bedrijfsgebouwen te ontwikkelen die optimaal gebruikmaken van de schaarse ruimte."

In afwachting van de definitieve uitwerking van de site, zoekt Global Estate Group nu naar een tijdelijke invulling. De showzaal en loodsen worden opgesplitst in aparte ruimtes van minstens 450 m² groot. Lokale ondernemers die tijdelijk op zoek zijn naar bijkomende ruimte kunnen er een pop-upruimte, stockage of atelier vestigen.

“OMDAT ER IN DEZE REGIO EEN STEEDS NIJPENDER TEKORT AAN BEDRIJFSRUIMTE IS, WILLEN WE MET DEZE NIEUWE ONTWIKKELING EEN DUURZAMERE INVULLING GEVEN AAN DE SITE.”

Kathleen Dewulf — CEO Global Estate Group

Site Ringlaan Global Estate Group 1
Site Ringlaan Global Estate Group 2
Site Verhelst Bouwmaterialen Global Estate Group

Tweede site in Ichtegem

Global Estate Group heeft al ervaring met de ontwikkeling van bedrijfsvastgoed in Ichtegem. In 2021 kocht de projectontwikkelaar de koekjesfabriek Dupont in de Industriestraat. Hier is de bouw van het nieuwe bedrijvenpark Houtland West bijna afgerond. De 31 kmo-units zijn intussen allemaal verkocht en in maart kunnen de nieuwe eigenaars er hun intrek nemen.

"De vlotte verkoop en blijvende vraag naar units in het uitverkochte kmo-park Houtland West in Ichtegem toont aan hoe groot de nood aan lokale bedrijfsruimte is" zegt Johan Osaer van Osaer & Pauwels. "De ontwikkeling van de site Ringlaan biedt een kans voor regionale ondernemers om hun economische activiteit lokaal te behouden en verder uit te bouwen. De gunstige ligging langs de N33 met zichtlocatie is hier een sterke troef. Wij zijn trots te kunnen instaan voor de verkoop van dit vernieuwend project."

“De ontwikkeling van de site Ringlaan biedt een kans voor regionale ondernemers om hun economische activiteit lokaal te behouden en verder uit te bouwen”

Johan Osaer — Osaer & Pauwels

Oude koekjesfabriek Ichtegem Global Estate Group

Koekjesfabriek maakt plaats voor 31 kmo-units

In het West-Vlaamse Ichtegem is de sloop gestart van de voormalige gebouwen van Dupon Biscuits, dat verhuist naar een nieuwe vestiging in Torhout. De oude koekjesfabriek maakt plaats voor een…

Lees meer