Cappelle-la-Grande • 23 februari 2023

Global Estate Group start vandaag met de bouw van 22 kmo-units in de Franse gemeente Cappelle-la-Grande, vlakbij Duinkerke. Het is de eerste keer dat de ontwikkelaar een project buiten de Belgische landsgrenzen in goede banen leidt. Het nieuwe kmo-park Cap d’Artisans biedt plaats aan lokale handelaars. Vandaag gaat de verkoop officieel van start, in aanwezigheid van burgemeester Julien Gokel.

Met het nieuwe Franse kmo-park Cap d’Artisans waagt projectontwikkelaar Global Estate Group zich voor het eerst aan een project over de landsgrenzen heen. Net als in België is ook in Frankrijk de vraag naar bedrijfsruimte voor kleine en middelgrote bedrijven toegenomen. Global Estate Group heeft in eigen land al tientallen kmo-parken ontwikkeld, en zet nu voor het eerst de stap naar de Franse markt.

“We zijn fier dat we nu ook in Frankrijk het verschil kunnen maken met toekomstbestendig bedrijfsvastgoed.”

Kathleen Dewulf — CEO van Global Estate Group

Global Estate Group zet eerste stappen in Frankrijk

Expert in kmo-parken

Het kmo-park Cap d’Artisans bestaat uit 22 kmo-units met oppervlaktes van 168 tot 1102 m². Het maakt onderdeel uit van de Zone d’Activité de la Grande Porte, een groot bedrijventerrein dat al enkele jaren een boost geeft aan de economische ontwikkeling van de agglomeratie Duinkerke. Vandaag zijn er al bedrijven gevestigd als Bricoman, Gamm Vert, Flandre Analyses, Goéland Marée, Espitallier Garcia en Creaprim. Het nieuwe kmo-park komt tegemoet aan de groeiende vraag naar bedrijfsruimte voor kleinere, lokale ondernemers. In de bestaande industriële zone kunnen binnenkort een twintigtal ambachtelijke bedrijven en kleine industrie hun opslagplaats of atelier vestigen.

Het project krijgt de steun van de gemeente Cappelle-la-Grande. "We zitten hier in het hart van de Duinkerkse agglomeratie," vertelt burgemeester Julien Gokel. "Er is hier een ecosysteem van meer dan twintig lokale en nationale bedrijven met talrijke en diverse activiteiten. De site ligt vlakbij de RN255, waar tegen 2025 de nieuwe ringweg van Cappelle-la-Grande zal komen. Nu maakt Global Estate Group samenwerken hier nog beter mogelijk, waardoor het bedrijventerrein economisch nog aantrekkelijker wordt. Door te kiezen voor Cappelle-la-Grande heeft het Belgische bedrijf, waarvan dit het eerste project in Frankrijk is, met visie en nauwkeurigheid prioriteit gegeven aan de dynamiek van onze gemeente en de regio Duinkerke."

“Met dit project maakt Global Estate Group het bedrijventerrein economisch nog aantrekkelijker.”

Julien Gokel — burgemeester van Cappelle-la-Grande

Kmo-park Cap d'Artisans Global Estate Group 3
Kmo-park Cap d'Artisans Global Estate Group 2
Kmo-park Cap d'Artisans Global Estate Group 1

“De regio Duinkerke staat op een keerpunt in zijn economische geschiedenis.”

Patrice Vergiete — voorzitter van de agglomeratie Duinkerke en burgemeester van Duinkerke

Collectieve dynamiek


"De regio Duinkerke staat op een keerpunt in zijn economische geschiedenis." bevestigt Patrick Vergriete, voorzitter van de agglomeratie Duinkerke en burgemeester van Duinkerke. "Experts zijn het erover eens dat er de komende jaren meer dan 16.000 banen zullen bijkomen, op alle gebieden. Deze collectieve dynamiek vormt ongetwijfeld een gunstig klimaat voor bedrijven die met Global Estate Group voor de regio Duinkerke kiezen. Zij kunnen in de toekomst rekenen op een regio die een drijvende kracht is voor verandering, en waar zeker ook opleidingen een belangrijke rol krijgen."

De voorbereidende grondwerken voor het nieuwe kmo-park werden opgestart in november vorig jaar. Vandaag start de verkoop en op het einde van het jaar kunnen de eerste bedrijven zich vestigen in Cap d’Artisans.

De verkoop van de kmo-units is in handen van de Franse makelaar KW ImmoMax.

1251 GEG BEERSEL B04 LR

Bouw van nieuw kmo-park in Beersel gaat van start

In Beersel start in september de bouw van het toekomstige kmo-park Molino, op de hoek van de Molenstraat en Breedveld. De site van ca. 8000 m² krijgt een stevige make-over: de bestaande gebouwen…

Lees meer

Site Verhelst Bouwmaterialen Global Estate Group

Site Verhelst Bouwmaterialen krijgt nieuwe bestemming

In Ichtegem heeft projectontwikkelaar Global Estate Group de voormalige site van Verhelst Bouwmaterialen aangekocht. Op korte termijn krijgt het bestaande gebouw een tijdelijke invulling als…

Lees meer

Lammenssite Torhout Global Estate Group

Global Estate Group koopt ex-Lammenssite in Torhout

Global Estate Group werd recent eigenaar van de ex-Lammens Site gelegen tussen Torhout en Gistel. De voormalige eigenaar, een toonaangevende Europese speler op de markt van gevogelte -en…

Lees meer