Beersel • 08 september 2023

In Beersel start in september de bouw van het toekomstige kmo-park Molino, op de hoek van de Molenstraat en Breedveld. Projectontwikkelaar Global Estate Group geeft de site van ca. 8000 m² een stevige make-over. De bestaande gebouwen worden gesloopt en maken plaats voor 7 kmo-units en een nieuw bedrijfsgebouw op maat voor doodskistenfabrikant Funico, die voorheen al op de site gevestigd was.

Nieuw bedrijvenpark

Beersel krijgt binnenkort een nieuw bedrijvenpark. Voor doodskistenfabrikant Funico ontwikkelen we een gloednieuw en duurzaam bedrijfsgebouw op de site waar het bedrijf eerder al gevestigd was. "In Global Estate Group hebben we een waardevolle partner gevonden, die bereid is om een op maat gemaakt complex te bouwen dat perfect aansluit bij onze unieke behoeften" vertelt Bart Ardies, CEO Funico . "We kijken vol verwachting uit om onze klanten optimaal te beleveren vanuit deze gemoderniseerde en duurzame state-of-the-art facility."

Daarnaast worden er op het terrein ook nog 7 nieuwe kmo-units gebouwd. Die staan vanaf nu te koop voor lokale ondernemers die op zoek zijn naar een nieuw magazijn, atelier of loods. ​

“In Global Estate Group hebben we een waardevolle partner gevonden, die bereid is om een op maat gemaakt complex te bouwen dat perfect aansluit bij onze unieke behoeften.”

Bart Andries — CEO Funico

Duurzame units

De 7 kmo-units hebben oppervlaktes die variëren tussen 137 en 290 m² en vormen de perfecte uitvalsbasis voor lokale of startende bedrijven en kleinschalige kmo’s, zoals schilders, schrijnwerkers en keukenbouwers. Zowel in als rond de bedrijfsgebouwen gaat er veel aandacht naar duurzaamheid.

We kiezen voluit voor duurzame en kwalitatieve materialen en de units voldoen aan de strengste isolatienormen. Het kmo-park is ook een mooi voorbeeld van circulair bouwen: het beton en steenpuin van de sloop worden hergebruikt in de nieuwe gebouwen. De units worden casco opgeleverd, zodat de nieuwe eigenaar ze nog volledig kan inrichten naar eigen behoefte.

Duurzaamheid staat ook centraal buiten de bedrijfsgebouwen. De bestaande groenbuffering en het infiltratiebekken worden gevoelig uitgebreid om een optimale waterinfiltratie en biodiversiteit te stimuleren. De projectontwikkelaar kiest er ook bewust voor om geen gasaansluiting meer aan te leggen en de daken worden perfect uitgerust om in de toekomst zonnepanelen te plaatsen. Bovendien geniet deze site van een uitstekende bereikbaarheid, op minder dan 2 km van de E19.

“Heel wat plaatselijke zelfstandigen zijn op zoek naar een kwalitatieve uitvalsbasis om hun zaak verder uit te bouwen. Dit project biedt hen die mogelijkheid.”

Kathleen Dewulf — CEO

Drone 42 V002

Interesse?

Ben je op zoek naar een unit in deze regio? Surf naar de projectsite voor meer informatie. Of contacteer onze Sales Experte Heleen via sales@globalestategroup.eu of 0472 22 13 63.

Global Estate Group zet eerste stappen in Frankrijk

Global Estate Group zet eerste stappen in Frankrijk

Met het nieuwe Franse kmo-park Cap d’Artisans waagt projectontwikkelaar Global Estate Group zich voor het eerst aan een project over de landsgrenzen heen.

Lees meer

Site Verhelst Bouwmaterialen Global Estate Group

Site Verhelst Bouwmaterialen krijgt nieuwe bestemming

In Ichtegem heeft projectontwikkelaar Global Estate Group de voormalige site van Verhelst Bouwmaterialen aangekocht. Op korte termijn krijgt het bestaande gebouw een tijdelijke invulling als…

Lees meer

Lammenssite Torhout Global Estate Group

Global Estate Group koopt ex-Lammenssite in Torhout

Global Estate Group werd recent eigenaar van de ex-Lammens Site gelegen tussen Torhout en Gistel. De voormalige eigenaar, een toonaangevende Europese speler op de markt van gevogelte -en…

Lees meer