Torhout • 09 december 2022

Global Estate Group werd recent eigenaar van de ex-Lammens Site gelegen tussen Torhout en Gistel. Global Estate Group kocht de gronden van een internationale vleesproducent. De voormalige eigenaar, een toonaangevende Europese speler op de markt van gevogelte -en kipproducten, nam in 2019 de Pluimveeslachterij Lammens over maar verhuisde de productie.

Uitwerken nieuwe invulling

Ceusters, nationale expert in commercieel vastgoed, trad op als bemiddelaar in deze transactie.  "Gronden zijn een schaars goed in België waardoor zowel lokale besturen als vastgoedpromotoren meer en meer hun focus leggen op verouderde sites," vertelt Karel Colson van Ceusters. "De reconversie bestaat er vooral in waarde te creëren voor de directe, bestaande omgeving én het verwezenlijken van nieuwe, duurzame economische activiteit. Wij willen beide partijen ook bedanken voor hun constructieve en professionele aanpak doorheen het proces van dit niet-alledaagse en complex dossier".

Global Estate Group is intussen het traject opgestart om een nieuwe invulling uit te werken, rekening houdende met de groene omgeving enerzijds en de naburige woonwijk anderzijds. Het zou de bedoeling zijn om een nieuw, duurzaam bedrijventerrein te voorzien waar de oude pluimveeslachterij zich bevindt. Een klein deel van de site omvat enkele woningen, hier zou de woonfunctie behouden blijven.

“Gronden zijn een schaars goed in België waardoor zowel lokale besturen als vastgoedpromotoren meer en meer hun focus leggen op verouderde sites.”

Karel Colson — Senior Consultant bij Ceusters

Betrokkenheid buurtbewoners

Kathleen Dewulf, CEO van Global Estate Group, licht de plannen toe: "We weten dat er in de regio grote behoefte is naar kwalitatieve bedrijfsruimtes voor lokale ondernemers. Met dit project willen we tegemoet komen aan deze vraag. Duurzaamheid is hierbij een belangrijke pijler: het is onze ambitie om van deze verlaten, verouderde site een future-proof bedrijventerrein te ontwikkelen met een positieve impact op de groene omgeving en de buurt."

Omdat de ontwikkelaar samen met alle betrokken partijen een doordacht masterplan wil uitwerken voor de site, zal het project naar alle waarschijnlijkheid verschillende jaren in beslag nemen. Ook de buurtbewoners zullen hier zeker bij betrokken worden: in de loop van volgend jaar wordt hiertoe nog een participatiemoment georganiseerd. Wie alvast op de hoogte wil gehouden worden, of vragen heeft over dit project, kan contact opnemen met info@globalestategroup.eu.

“Het is onze ambitie om van deze verlaten, verouderde site een future-proof bedrijventerrein te ontwikkelen met een positieve impact op de groene omgeving en de buurt.”

Kathleen Dewulf — CEO Global Estate Group

1251 GEG BEERSEL B04 LR

Bouw van nieuw kmo-park in Beersel gaat van start

In Beersel start in september de bouw van het toekomstige kmo-park Molino, op de hoek van de Molenstraat en Breedveld. De site van ca. 8000 m² krijgt een stevige make-over: de bestaande gebouwen…

Lees meer

Global Estate Group zet eerste stappen in Frankrijk

Global Estate Group zet eerste stappen in Frankrijk

Met het nieuwe Franse kmo-park Cap d’Artisans waagt projectontwikkelaar Global Estate Group zich voor het eerst aan een project over de landsgrenzen heen.

Lees meer

Site Verhelst Bouwmaterialen Global Estate Group

Site Verhelst Bouwmaterialen krijgt nieuwe bestemming

In Ichtegem heeft projectontwikkelaar Global Estate Group de voormalige site van Verhelst Bouwmaterialen aangekocht. Op korte termijn krijgt het bestaande gebouw een tijdelijke invulling als…

Lees meer