Zwevegem • 09 maart 2022

In Moen, een deelgemeente van Zwevegem, krijgt de oude Bekaert-site een stevige facelift. Op het leegstaande bedrijventerrein starten we na de paasvakantie met de bouw van een nieuw kmo-park. Daar nemen vanaf het voorjaar van 2023 negentien lokale ondernemingen hun intrek.

U-vorm

De site aan de Moenkouterstraat in Moen ligt er sinds drie jaar leeg en onderbenut bij. Maar binnenkort wordt de site van 8 hectare nieuw leven ingeblazen met de komst van een nieuw kmo-park. Het bedrijvenpark krijgt de naam ‘Moenkouter’ en zal 19 nieuwbouwunits van ca. 190 tot 320 m² groot tellen. De bedrijfsgebouwen worden vanaf april in een u-vorm rond een rondpunt gebouwd. 'Dit type kmo-unit is de perfecte uitvalsbasis voor lokale of startende bedrijven en kleinschalige kmo's," vertelt Kathleen Dewulf van Global Estate Group. "Ze bestaan uit duurzame en kwalitatieve materialen en voldoen aan de strengste isolatienormen. In tijden van dure energie is dat geen overbodige luxe. Bovendien leveren we de units casco op, zodat de nieuwe eigenaar ze nog volledig kan inrichten naar eigen behoefte."

In de gebouwen waar Bekaert vroeger gehuisvest was, zal transportbedrijf Transport Vanneste zich binnenkort vestigen. Ook worden er nog enkele percelen industriegrond verkocht op de site.

“De kmo-units bestaan uit duurzame en kwalitatieve materialen en voldoen aan de strengste isolatienormen. In tijden van dure energie geen overbodige luxe.”

Kathleen Dewulf — CEO Global Estate Group

Snelle herbestemming

De voorbereidende werken voor het nieuwe kmo-park gaan na de paasvakantie van start zodat de bouw van de units tegen de zomer kan beginnen. Daar kunnen vanaf het voorjaar van 2023 de eerste kmo’s hun intrek nemen.

In Zwevegem is er vraag naar bedrijfsruimte. De herbestemming van deze bestaande site biedt daar dan ook een antwoord op. De nieuwe bedrijvenzone zorgt ook voor werkgelegenheid. Kathleen Dewulf: "Ruimte om te ondernemen is schaars en duur geworden. Bij de herontwikkeling van sites zoals deze is het onze ambitie om op alle vlakken meerwaarde te creëren: maatschappelijk, ruimtelijk én economisch. Het masterplan combineert verschillende functies, maar legt een sterke focus op lokale, kleinschalige bedrijven".

Ook de burgemeester van Zwevegem beaamt dit: "We zijn bijzonder tevreden met de snelle en kwalitatieve herbestemming van de site. Deze biedt opnieuw ruimte voor ondernemen in Zwevegem, wat broodnodig is in onze aantrekkelijke gemeente."

“We zijn bijzonder tevreden met de snelle en kwalitatieve herbestemming van de site. Deze biedt opnieuw ruimte voor ondernemen in Zwevegem, wat broodnodig is in onze aantrekkelijke gemeente.”

Marc Doutreluingne — burgemeester Zwevegem

E1637854425227508199 87055 CXL

Duurzame bedrijventerreinen

Deze site is niet de eerste onderbenutte site die we onder handen nemen. We herontwikkelden al tal van leegstaande bedrijfszones tot functionele en duurzame bedrijventerreinen. Zo lanceerden het vorig jaar kmo-parken in onder andere Ichtegem, Houthulst, Jabbeke en Lendelede. Bovendien is het project in Zwevegem al de tweede Bekaert-site die Global Estate Group een nieuwe bestemming geeft, na de site in Aalter.

1251 GEG BEERSEL B04 LR

Bouw van nieuw kmo-park in Beersel gaat van start

In Beersel start in september de bouw van het toekomstige kmo-park Molino, op de hoek van de Molenstraat en Breedveld. De site van ca. 8000 m² krijgt een stevige make-over: de bestaande gebouwen…

Lees meer

Global Estate Group zet eerste stappen in Frankrijk

Global Estate Group zet eerste stappen in Frankrijk

Met het nieuwe Franse kmo-park Cap d’Artisans waagt projectontwikkelaar Global Estate Group zich voor het eerst aan een project over de landsgrenzen heen.

Lees meer

Site Verhelst Bouwmaterialen Global Estate Group

Site Verhelst Bouwmaterialen krijgt nieuwe bestemming

In Ichtegem heeft projectontwikkelaar Global Estate Group de voormalige site van Verhelst Bouwmaterialen aangekocht. Op korte termijn krijgt het bestaande gebouw een tijdelijke invulling als…

Lees meer