Kluisbergen • 10 januari 2020

Op de voormalige site van het bouwbedrijf van Van Maercke langs de Oudenaardebaan in Kluisbergen openen vandaag 30 nieuwe kmo-units. Op termijn zal kmo-park Careel - met een oppervlakte van 4,4 hectare of 6,5 voetbalvelden - plaats bieden aan 70 ondernemingen.

Verwacht wordt dat de verkoop van de andere units snel zal volgen, gezien de sterke interesse en de strategische ligging van de site vlak aan de N36. De eerste fase van het project kost 3,8 miljoen euro, in totaal zal het hele park een prijskaartje hebben van 8,4 miljoen euro.

30 nieuwe bedrijfsunits

Vandaag openen de eerste dertig kmo-units op de nieuwe bedrijvensite langs de Oudenaardebaan in Kluisbergen. De nieuwe vestiging komt op de voormalige site van het bouwbedrijf Van Maercke dat gespecialiseerd was in industriebouw, prefab beton, de bouw van magazijnen en winkelcomplexen. Toen Van Maercke in 2014 werd overgenomen door Stadsbader, het familiebouwbedrijf uit Harelbeke, kwamen de terreinen leeg te staan. Het kantoorgebouw en enkele loodsen werden behouden, maar de twee residentiële villa’s werden in september 2018 afgebroken.

Goed anderhalf jaar later hebben deze omliggende percelen plaatsgemaakt voor dertig nieuwe bedrijvenunits. De eerste fase beslaat zo’n 2 hectare en kost 3,8 miljoen euro. In totaal zal de site van 4,4 hectare groot zelfs plaats bieden aan zo’n 70 ondernemers uit de streek. Het wordt daarmee het grootste kmo-park van Kluisbergen en omstreken.

Kluisbergen 8

“Mede dankzij haar strategische ligging langs de N36 en de E17 zijn er in de eerste fase al elf units verkocht aan zelfstandige ondernemers uit de buurt. Onder andere een schrijnwerker en tuinaannemer nemen vandaag hun intrek in units tussen de 250m² en 650m².”

Kathleen Dewulf — managing partner Global Estate Group

Bouwgronden

Het nieuwe bedrijventerrein wordt volledig ontwikkeld door de Oostkampse projectontwikkelaar Global Estate Group die hier een echte economische katalysator wil maken voor ondernemers én de gemeente Kluisbergen. Eerder lanceerde de vastgoedontwikkelaar ook al met succes gelijkaardige sites zoals het kmo-park ‘Lakeland’ in Aalter, het kmo-park Wielexco in Wielsbeke en het ‘Droixhe Business Park’ in Bressoux.


De site wordt vandaag om 15u officieel geopend in aanwezigheid van de burgemeester, de schepenen, de architect, aannemers en enkele van de nieuwe eigenaars.

“Dit bedrijvenpark bestaat uit kwalitatieve kmo-units die casco zullen worden opgeleverd. De koper kan deze dus nog volledig naar eigen smaak en behoefte inrichten. Ze kunnen ook meerdere units samenvoegen. Maar met deze site in Kluisbergen proberen we nog meer in te spelen op de noden van de toekomst. Op de site ligt ook een gloednieuwe weg waarlangs verschillende loten te koop aangeboden worden als bouwgrond. Verdere uitbreiding is dus steeds mogelijk”

Kathleen Dewulf — managing partner Global Estate Group

“We zijn zeer opgetogen met deze nieuwste kmo-site van Global Estate Group. Het project zal uit de ruime omgeving heel wat nieuwe bedrijven aantrekken en het biedt eveneens de kans aan zonevreemde bedrijven om zich hier te vestigen. Door de omvang van het project zal de site dus zonder twijfel een boost geven aan de lokale economische activiteit van Kluisbergen en van het bedrijfsleven in het algemeen.”

Philippe Willequet — burgemeester Kluisbergen

1251 GEG BEERSEL B04 LR

Bouw van nieuw kmo-park in Beersel gaat van start

In Beersel start in september de bouw van het toekomstige kmo-park Molino, op de hoek van de Molenstraat en Breedveld. De site van ca. 8000 m² krijgt een stevige make-over: de bestaande gebouwen…

Lees meer

Global Estate Group zet eerste stappen in Frankrijk

Global Estate Group zet eerste stappen in Frankrijk

Met het nieuwe Franse kmo-park Cap d’Artisans waagt projectontwikkelaar Global Estate Group zich voor het eerst aan een project over de landsgrenzen heen.

Lees meer

Site Verhelst Bouwmaterialen Global Estate Group

Site Verhelst Bouwmaterialen krijgt nieuwe bestemming

In Ichtegem heeft projectontwikkelaar Global Estate Group de voormalige site van Verhelst Bouwmaterialen aangekocht. Op korte termijn krijgt het bestaande gebouw een tijdelijke invulling als…

Lees meer