Oostkamp • 21 april 2022

O-Forty, de hypermoderne kantorencampus in Oostkamp, krijgt er vanaf mei drie nieuwe kantoortorens van in totaal 7.500 m² bij. Daarmee maakt projectontwikkelaar Global Estate Group haar ambitie waar om het kantoor van de toekomst te bouwen: acht duurzame kantoorgebouwen vol technische snufjes en extra diensten zoals een meeting center, co-workingspace en padelterrein. Met haar moderne ventilatiesysteem is O-Forty een van de weinige kantoorcomplexen in ons land dat de verspreiding van het coronavirus optimaal tegenhoudt.

Voor de vijf bestaande gebouwen is de interesse vandaag al groot: drie torens zijn intussen volledig bezet, en in de twee nieuwere gebouwen zijn er nog maar een paar beschikbaarheden over. Met de bouw van de drie nieuwe kantoorgebouwen gaat dit project haar derde en laatste fase in.

Innovatief bedrijventerrein

Global Estate Group startte in 2018 met de ontwikkeling van O-Forty, een innovatief bedrijventerrein van ongeveer 35.000 m² vlak aan de E40 in Oostkamp. Daarmee is dit een van de grootste bedrijvensites van West-Vlaanderen. Het project werd ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Govaert & Vanhoutte. De acht kantoorblokken voegen 22.500 m² kantoorruimte toe aan de West-Vlaamse kantorenmarkt en bieden ruimte aan ongeveer 800 werknemers van technologische en IT-bedrijven. Met haar technische snufjes, bijzondere aandacht voor duurzaamheid en extra diensten kiest O-Forty voluit voor de vlucht vooruit.

"Met de stijgende grondstoffenprijzen is het risicovol om te blijven investeren in zo’n groot project als O-Forty," vertelt CEO Kathleen Dewulf. "Maar de interesse in de hoogtechnologische kantoorruimtes is zeer groot, dus we hebben er alle vertrouwen in dat we ook deze derde fase tot een goed einde zullen brengen. Sinds de start van het project in 2018 zijn we intussen met heel wat nieuwe uitdagingen geconfronteerd: thuiswerken is een blijver, ventilatie is belangrijker dan ooit, kantoorruimte is duur en schaars. O-Forty biedt een antwoord op veel van deze vraagstukken en daar zijn we enorm trots op."

Nu start in mei op de kantorencampus O-Forty de bouw van de laatste drie kantoorblokken van 2.300, 2.400 en 2.900 m² groot. Ook wordt de ondergrondse parking uitgebreid tot 680 parkeerplaatsen. In de herfst van 2024 zullen de eerste bedrijven hun intrek kunnen nemen in de nieuwe kantoren.


“Sinds de start van het project zijn we met heel wat nieuwe uitdagingen geconfronteerd: thuiswerken is een blijver, ventilatie is belangrijker dan ooit, kantoorruimte is duur en schaars. O-Forty biedt een antwoord op veel van deze vraagstukken.”

Kathleen Dewulf — CEO Global Estate Group

Meeting Center 2

Coronaproof ventilatiesysteem

O-Forty kan gerust een van de eerste ‘slimme’ kantoorgebouwen van de regio genoemd worden. Er is sterk ingezet op immotica, met andere woorden de automatisering van technologische systemen. Verwarming en lichtschakelaars doven bijvoorbeeld automatisch als er niemand aanwezig is. Bovendien beschikken de gebouwen over een automatisch ventilatiesysteem dat volledig voldoet aan de Europese richtlijnen rond covid. Dit systeem houdt de verspreiding van het coronavirus beter tegen dan een klassiek ventilatiesysteem. Anders dan bij een normaal ventilatiesysteem wordt er in O-Forty geen lucht gerecupereerd maar net continu verse lucht verspreid. Dat is een uitzondering in de kantorenmarkt vandaag.

Verder scoren de moderne kantoorgebouwen uitstekend op het vlak van duurzaamheid. Met haar meer dan 200 zonnepanelen, warmtepompen en super-isolerend glas zijn de gebouwen bijna-energieneutraal. Nu er steeds meer met elektrische wagens wordt gereden, komen er ook 8 extra snellaadpalen, bovenop de 21 palen die er nu al staan.

O Forty Business Park 1
O-Forty Global Estate Group 3
Global Estate Group O Forty duurzaamheidsbeleid gevel

Coworking, grote event space en padel

Onlangs werd er op een van de verdiepingen een coworkingspace gelanceerd. Daar biedt O-Forty flexibele kantoren en coworking-werkplekken aan waar ook kleinere bedrijven en start-ups zich kunnen vestigen. Dankzij deze verschillende formules kunnen ook werknemers van kleinere ondernemingen in een inspirerende en professionele omgeving werken.

Op O-Forty is er echter ook ruimte om te ontspannen, te netwerken en elkaar te inspireren. Het kloppend hart van de bedrijfssite is een multifunctioneel meeting center met twaalf vergaderzalen en uitgebreide cateringmogelijkheden. Zowel bedrijven vanop de site als van buitenaf kunnen er terecht voor vergaderingen, brainstormsessies, opleidingen of lunches.

Sinds kort is er eveneens een event space met plaats voor 300 personen. Het is de ideale locatie voor bedrijfsfeesten, seminaries of teambuildings. In het sportcentrum O-Sporty kunnen werknemers dan weer groepslessen volgen, personal training krijgen of padellen.

"We geloven helemaal in onze filosofie van het kantoor van morgen," licht Kathleen Dewulf toe. "Een kantoorgebouw moet meer zijn dan een plek om te werken. Vandaag hebben mensen nood aan een betere work-lifebalance. Ze verwachten dat ze op het werk gezond kunnen lunchen, kunnen sporten, ontspannen enz. Om werknemers te behouden en nieuw personeel aan te trekken, gaan heel wat bedrijven op zoek naar oplossingen voor die noden. Volgens ons ligt in projecten zoals O-Forty dan ook de toekomst van de kantorenmarkt."

“Een kantoorgebouw moet meer zijn dan een plek om te werken. Vandaag hebben mensen nood aan een betere work-lifebalance.”

Kathleen Dewulf — CEO Global Estate Group

O Forty business park Global Estate Group

Eerste fase O-Forty opgeleverd

In Oostkamp worden vandaag de eerste drie gebouwen van het hypermoderne kantorencomplex O-Forty opgeleverd.

Lees meer

Laadpalen O-Forty Global Estate Group

O-Forty krijgt openbaar laadstation voor elektrische wagens

Op ons kantorenproject O-Forty opent vandaag het eerste ultrasnelle laadstation voor elektrische wagens in Oostkamp. We gingen hiervoor de samenwerking aan met Boostcharge, die op de site 8…

Lees meer