Oostkamp • 15 februari 2021

Projectontwikkelaar Global Estate Group huldigde de eerste drie gebouwen officieel in, in aanwezigheid van burgemeester Jan de Keyser. Het eerste bedrijf, Deloitte, heeft intussen zijn intrek genomen op de site. Centraal op de site opent vandaag ook het Meeting Center, dat met 12 vergaderzalen plaats biedt voor iedereen die op zoek is naar flexibele vergader- of werkruimtes.

Acht hypermoderne gebouwen

In O-Forty is er over 22.000 m² plaats voor 800 werknemers, verspreid over in totaal acht hypermoderne gebouwen. De innovatiecampus is daarmee het grootste en meest innovatieve bedrijvencomplex dat dit jaar haar deuren opent in de regio. De werknemers van Deloitte nemen als eerste hun intrek in O-Forty. Straks volgen ondernemersorganisatie VOKA West-Vlaanderen en de logistieke consultant Logflow.

Piet Vandendriessche, CEO van Deloitte, legt uit waarom ze voor O-Forty kozen: "Het nieuwe kantoor in Oostkamp past in een bredere strategie van duurzaamheid en sluit aan bij Deloitte’s doelstelling om tegen 2030 netto-nul emissie te realiseren. Bovendien consolideert het onze positie als dé trusted advisor voor West-Vlaamse ondernemers, en nodigt het jong talent uit te kiezen voor Deloitte als duurzame en innoverende werkgever. Ondanks de gezondheidscrisis blijven we immers aanwerven met het oog op de lange termijn."

“Het nieuwe kantoor in Oostkamp past in een bredere strategie van duurzaamheid en sluit aan bij Deloittes doelstelling om tegen 2030 netto-nul emissie te realiseren.”

Piet Vandendriessche — CEO Deloitte

O-Forty  Global Estate Group 1

Meeting Center

Ook het Meeting Center - het kloppend hart van de site - is nu klaar. Zodra het weer toegelaten is, wordt dit een nieuwe ontmoetingsplaats voor bedrijven en kunnen hier networking events georganiseerd worden. Ook bedrijven die niet op de site zijn gevestigd, kunnen terecht in een van de twaalf flexibele vergaderruimtes.

"Dat de coronacrisis losbarstte middenin de ontwikkeling van ons project zorgde voor de nodige uitdagingen", vertelt Kathleen Dewulf van Global Estate Group. Toch wilden we de opening niet on hold zetten. "We geloven dat we - zodra het weer kan - de waarde van ontmoeten zullen beseffen: samen overleggen, co-creëren, brainstormen of gewoon samen met collega’s genieten van een lunch of een koffie. Ooit komt dit allemaal terug. Op dat moment zal het Meeting Center een flexibele en veilige oplossing bieden voor bedrijven die extra ontmoetings- of vergaderruimte nodig hebben."

“We geloven dat we - zodra het weer kan - de waarde van ontmoeten zullen beseffen: samen overleggen, co-creëren, brainstormen of gewoon samen met collegas genieten van een lunch of een koffie. "”

Luc Beke — CEO van Global Estate Group

Meeting Center 6

Vlaamse Google Campus

O-Forty is niet alleen een hoogtechnologische kantorenhub, maar meteen ook een van de meest coronaproof werkplekken van Vlaanderen. Het is namelijk een van de eerste bedrijventerreinen in (West-)Vlaanderen dat aan de strengste Europese richtlijnen voor ventilatie voldoet. Die stellen onder andere dat er continu verse lucht moet aangeleverd worden in de kantoorgebouwen en dat er geen lucht mag gerecupereerd worden (zoals in de meeste ventilatiesystemen vandaag wél het geval is).

O-Forty is bovendien geen klassiek kantoorcomplex zoals we tot voor kort kenden. Er is veel aandacht uitgegaan naar de slimme werkplek van de toekomst. De lichten en verwarming gaan er bijvoorbeeld automatisch uit eenmaal de vergadering afgelopen is en de werknemers de ruimte verlaten. Niet onlogisch dus, dat O-Forty ook wel eens de Vlaamse ‘Google Campus’ wordt genoemd. Temeer omdat projectontwikkelaar Global Estate Group vooral bedrijven uit de IT- en technologiesector wil aantrekken.

Ook burgemeester Jan de Keyser is enthousiast over het project: "Oostkamp neemt almaar meer een regionale verantwoordelijkheid op in de Brugge-Zuid-gordel. Niet alleen omwille van haar uitstekende bereikbaarheid, maar ook door haar bestuurskracht, de focus op innovatie & creativiteit én het lokale ondernemerschap. Met O-Forty wordt Oostkamp nu nog meer futureproof én een regionale magneet voor talent in technologie, digitalisering en R&D. Als burgemeester is het m’n ambitie om deze belangrijke site te connecteren met de Oostkampse ondernemers om de kracht van innovatie breed te verspreiden. Welkom, O-Forty!"

“Met O-Forty wordt Oostkamp nu nog meer futureproof én een regionale magneet voor talent in technologie, digitalisering en R&D.”

Jan de Keyser — burgemeester van Oostkamp

Decentralisatie van de kantorenmarkt

Na de zomer volgt de volgende fase van O-Forty: de oplevering van de twee volgende kantoorgebouwen. De coronacrisis heeft de kantorenmarkt onder druk gezet, en dat is voor O-Forty uiteraard niet anders. Toch wordt verwacht dat de verdere ontwikkeling van het project niet in het gedrang zal komen.

"Wij zijn er niet van overtuigd dat telewerk na de coronacrisis de norm zal blijven," licht Kathleen Dewulf toe. "In de eerste plaats omdat het vele thuiswerk het belang van het samen werken op kantoor heeft blootgelegd. Bovendien merken we dat de decentralisatie van de kantorenmarkt zich blijft verderzetten. Bedrijven gaan meer op zoek naar lokale hubs, dichter bij de werknemers. O-Forty speelt hier - ook met haar toplocatie vlak aan de E40 - op in."

O-Forty Global Estate Group 2

Meer info

Op de website www.oforty.be vind je meer info over de kantoren of het Meeting Center.

Laadpalen O-Forty Global Estate Group

O-Forty krijgt openbaar laadstation voor elektrische wagens

Op ons kantorenproject O-Forty opent vandaag het eerste ultrasnelle laadstation voor elektrische wagens in Oostkamp. We gingen hiervoor de samenwerking aan met Boostcharge, die op de site 8…

Lees meer

Drie gebouwen O-Forty Global Estate Group

O-Forty gaat laatste fase in

O-Forty, de hypermoderne kantorencampus in Oostkamp, krijgt er vanaf mei drie nieuwe kantoortorens van in totaal 7.500 m² bij. Hiermee gaat dit project haar derde en laatste fase in.

Lees meer