05 mei 2021

Group Machiels en Global Estate Group slaan de handen in elkaar voor de verdere afbraak en herontwikkeling van het 26 ha. industrieterrein in Langerlo, middels een joint venture in de vennootschap Global Langerlo.

Group Machiels is vandaag al sterk aanwezig in Genk en bouwt met dit project zijn positie in de regio vol vertrouwen verder uit. “De Langerlo terreinen bieden een enorm potentieel. Naast een top strategische ligging vlak langs het Albertkanaal en met een spooraansluiting, heeft de site eveneens alle voorzieningen om productiebedrijven en zelfs energieproducenten optimaal te faciliteren. De grootte van de site maken XXL ontwikkelingen dan weer mogelijk. Een unieke combinatie in de Benelux waardoor er al heel wat interesse getoond is van grote internationale spelers waaronder ook energieproducenten. We zijn dan ook zeer tevreden dat we een meerderheidsparticipatie hebben kunnen verwerven en dat we, in een joint venture met o.m. de Global Estate Group, hierdoor de 3de positie van Genk als industriële pool van Vlaanderen mee helpen versterken,” besluit Wesley Mazzei van Group Machiels.

“De lokale verankering die Group Machiels met zich meebrengt, zal ongetwijfeld heel wat waardevolle synergiën voortbrengen.”

Kathleen Dewulf — Managing partner Global Estate Group

"Wij zijn overtuigd dat, dankzij de joint venture met Group Machiels, de vele strategische troeven van de site nog beter uitgespeeld kunnen worden," vertelt Kathleen Dewulf van Global Estate Group. "Het familiale karakter, dat zowel Group Machiels als Global Estate Group typeert, en de lokale verankering die zij met zich meebrengen, zal ongetwijfeld heel wat waardevolle synergiën voortbrengen.

Langerlo-site Global Estate Group
Laadstation Grimbergen

Opening laadstation Hi! Grimbergen

Op de Hi!-site in Grimbergen kun je vanaf nu je elektrische wagen supersnel opladen! Eerder dit jaar openden we, samen met Boostcharge, al een laadstation in ons project O-Forty in Oostkamp. En nu…

Read more

Master zonder rand

Laatste fase 'Nieuw Brugge' komt in handen van Global Estate Group

Deze week heeft Global Estate Group de laatste fase van het project 'Nieuw Brugge', de herontwikkeling van de Brugse stationsomgeving, overgekocht van de Limburgse Group GL.

Read more

Laadpalen O-Forty Global Estate Group

O-Forty krijgt openbaar laadstation voor elektrische wagens

Op ons kantorenproject O-Forty opent vandaag het eerste ultrasnelle laadstation voor elektrische wagens in Oostkamp. We gingen hiervoor de samenwerking aan met Boostcharge, die op de site 8…

Read more