26 juni 2024

We zijn verheugd en trots om aan te kondigen dat Global Estate Group voor het tweede jaar op rij het prestigieuze VCDO (Voka Charter Duurzaam Ondernemen) heeft behaald. Deze erkenning, uitgereikt door VOKA, onderstreept nogmaals onze toewijding aan duurzaam ondernemen en onze voortdurende inspanningen om een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen.

Duurzaamheid als kernwaarde

Bij Global Estate Group staat duurzaamheid centraal in alles wat we doen. Het behalen van het VCDO charter voor de tweede keer bevestigt dat onze strategieën en initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) effectief zijn en in lijn met de hoogste normen. Dit charter is een bevestiging van onze inzet om duurzame projecten te ontwikkelen die niet alleen economisch rendabel zijn, maar ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu en de samenleving.

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) begeleidt ondernemingen op weg naar de praktische implementatie van duurzaam ondernemen binnen de eigen organisatie. Na een grondige screening werd een actieplan met 10 actiepunten gedefinieerd. Al deze initiatieven zijn te linken aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Het actieplan is een handige kapstok en leidraad, al gingen veel acties verder dan louter het VCDO-traject. We deden het opnieuw met de visie om echt verandering te brengen in onze organisatie. Dat we het tweede jaar op rij het VCDO jaarcertificaat mochten in ontvangst nemen, is een mooie bevestiging van onze blijvende inzet.

3

Onze Duurzame Initiatieven

Over het afgelopen jaar hebben we diverse initiatieven geïmplementeerd die bijdragen aan onze duurzame doelstellingen:

  1. Optimalisatie opleidingsplan: Een effectief opleidingsplan is essentieel voor de groei en ontwikkeling van medewerkers binnen Global Estate Group.
  2. Duurzaamheidsmeter: Binnen Global Estate Group hebben we gekozen om de duurzaamheid van onze projecten te meten via de GRO-tool.
  3. Duurzaamheidscharter: Alle partijen die betrokken worden bij het realiseren van onze projecten bewuster maken van hun impact op milieu en maatschappij.
  4. Duurzame mobiliteit: Het bevorderen van duurzame transportoplossingen, zoals een deelfiets en elektrische wagens ter vervanging van wagens met verbrandingsmotoren.

....

2

Bedankt!

Het behalen van deze prestigieuze erkenning zou niet mogelijk zijn zonder de inzet en passie van ons hele team. We willen dan ook iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het verwezenlijken van onze duurzame ambities. Samen blijven we streven naar een betere en duurzamere toekomst.

Global Estate Group blijft zich inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid, en we kijken uit naar de komende jaren waarin we deze positieve impact verder zullen vergroten.

Samen bouwen we aan een duurzame toekomst! 🌍🌱

20230615 voka vcdo 80 52985689658 o

Global Estate Group ontvangt jaarcertificaat VCDO

Donderdag 15 juni mocht Global Estate Group voor het eerst het jaarcertificaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen in ontvangst nemen als erkenning voor onze inspanningen op vlak van duurzaamheid.

Lees meer

VOKA uitreiking Global Estate Group

Global Estate Group neemt deel aan VCDO

Omdat duurzaamheid alleen maar belangrijker wordt, willen wij dit ook verankeren in onze aanpak. Daarom is Global Estate één van de deelnemers om het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO)…

Lees meer

Laadpalen O-Forty Global Estate Group

O-Forty krijgt openbaar laadstation voor elektrische wagens

Op ons kantorenproject O-Forty opent vandaag het eerste ultrasnelle laadstation voor elektrische wagens in Oostkamp. We gingen hiervoor de samenwerking aan met Boostcharge, die op de site 8…

Lees meer