• Locatie

  Bressoux (Luik)

 • Categorie

  Industrieel vastgoed

 • Status

  Uitverkocht

 • Aantal units

  25

 • Oppervlakte

  Vanaf 241 m²

In Luik herontwikkelt Global Estate Group een voormalige site van Electrabel tot een bruisend nieuw bedrijvenpark. Het kmo-park draagt de naam Volta Business Parc en beslaat een oppervlakte van ca. 3 hectare. Op de site is plaats voor 25 kmo-units.

Op de site stond bijna honderd jaar lang een elektriciteitscentrale van energiebedrijf Engie Electrabel. De voormalige elektriciteitscentrale werd afgebroken en gesaneerd om plaats te maken voor een gloednieuw kmo-park, dat in september 2021 de deuren opende. Het bedrijventerrein krijgt de naam Volta Business Parc, een verwijzing naar het verleden van de site.

Terwijl de elektriciteitscentrale vroeger bekend stond om haar steenkoolgebruik, is het nieuwe kmo-park duurzaam en volgens de meest recente milieunormen opgetrokken. Zo is er op de daken plaats voor zonnepanelen en wordt er veel aandacht besteed aan groen. De groene berm is - in tegenstelling tot vroeger - toegankelijk voor de buurtbewoners langs de Rue de Droixhe en Rue Nicolas Kinet.

Contacteer ons
Volta Business Parc Global Estate Group 1
Volta Business Parc Global Estate Group 2
Luik 8
Luik 12
Luik 10
Volta Business Parc Global Estate Group 3
Luik 16
Luik 8

Kwalitatieve uitvalsbasis

Volta Business Parc telt 25 kmo-units met oppervlaktes die variëren tussen de 240 m² en 340 m². De loodsen zijn opgetrokken in duurzame materialen en worden casco opgeleverd, zodat de koper de units volledig naar eigen behoefte kan inrichten. De kmo's krijgen ook de mogelijkheid om zelf zonnepanelen te plaatsen op het dak.

De bouw van de kmo-units ging in augustus 2020 van start en is intussen afgerond. Alle units zijn intussen verkocht.

“Door deze ondernemers samen te brengen op een dynamisch bedrijventerrein, ontstaan nieuwe synergiën die de lokale economie ongetwijfeld een boost geeft.”

Toekomstplannen

Behalve de 25 kmo-units, die volledig zijn afgewerkt en opgeleverd, zijn er ook plannen voor een gebouw van 4.000 m² voor commerciële activiteiten en kantoren, en nog eens een logistiek gebouw van circa 12.400 m². Een concrete timing voor deze tweede fase is nog niet gekend.

2016

Aankoop site

Juni 2019

Verkrijgen vergunning

Februari 2020

Start werken

September 2021

Oplevering kmo-units

Nog te bepalen

Uitrol fase 2

Ligging

De site geniet een strategische ligging langs de N90 en is vlot bereikbaar via de E40 en E313. Bovendien zullen de komst van Liège Expo en de nieuwe tramlijn, die vlakbij zijn eindhalte heeft, een nieuwe dynamiek aan de buurt geven.

Bressoux website

Interesse in
Volta Business Parc?

Neem vrijblijvend contact met ons op: 

📞 050 46 10 10
📧 sales@globalestategroup.eu

of bezorg je gegevens via het contactformulier.