• Localisation

  Bressoux (Liège)

 • Catégorie

  Industriel

 • Status

  Vendu

 • Nombre d'unités

  25

 • Superficie

  À partir de 241 m²

À Liège, Global Estate Group réaménage un ancien site d'Electrabel en un nouveau parc d’activités dynamique. Le parc pour PME porte le nom de Volta Business Parc et couvre une superficie d'environ 3 hectares. Le site accueillera 25 unités PME.

Op de site stond bijna honderd jaar lang een elektriciteitscentrale van energiebedrijf Engie Electrabel. Nu die gebouwen gesloopt zijn, is de bouw van het nieuwe business park gestart.

Terwijl de elektriciteitscentrale vroeger bekend stond om haar steenkoolgebruik, is het nieuwe kmo-park duurzaam en volgens de meest recente milieunormen opgetrokken. Zo is er op de daken plaats voor zonnepanelen en wordt er veel aandacht besteed aan groen. De groene berm is - in tegenstelling tot vroeger - toegankelijk voor de buurtbewoners langs de Rue de Droixhe en Rue Nicolas Kinet.

Stay tuned
Luik 20
Luik 14
Luik 8
Luik 12
Luik 10
Luik 7
Luik 16
Luik 8

In een eerste fase werden 25 kmo-units gebouwd. De loodsen, telkens tussen de 241 en 340 m² groot - zijn verdeeld over vier gebouwen. De bouw van de kmo-units ging in augustus 2020 van start en is intussen afgerond. Er zijn nog enkele units te koop.

Daarnaast zijn er nog plannen voor de bouw van enkele handelsruimtes met kantoren en een logistiek gebouw van ca. 12.400 m². De site zal zo een van de nieuwe commerciële hotspots van Luik worden. Bovendien maakt de stad werk van een nieuwe tramlijn waarmee de Luikenaars de site vlot én veilig kunnen bereiken.

“Dit type kleinere bedrijfsunits bieden een kwalitatieve uitvalsbasis voor lokale zelfstandigen, zoals schilders, schrijnwerkers en keukenbouwers, die hun zaak verder willen uitbouwen. Door deze ondernemers samen te brengen op een dynamisch bedrijventerrein, ontstaan nieuwe synergiën die de lokale economie ongetwijfeld een boost zal geven.”

Toekomstplannen

Behalve de 25 kmo-units, die volledig zijn afgewerkt en opgeleverd, zijn er ook plannen voor een gebouw van 4.000 m² voor commerciële activiteiten en kantoren, en nog eens een logistiek gebouw van circa 12.400 m². Een concrete timing voor deze tweede fase is nog niet gekend.

2016

Aankoop site

Juni 2019

Verkrijgen vergunning

Februari 2020

Start werken

September 2021

Oplevering kmo-units

?

Uitrol fase 2

Ligging

De site geniet een strategische ligging langs de N90 en is vlot bereikbaar via de E40 en E313. Bovendien zullen de komst van Liège Expo en de nieuwe tramlijn, die vlakbij zijn eindhalte heeft, een nieuwe dynamiek aan de buurt geven.

Bressoux website

Volta Business Parc
vous intéresse?

Contactez-nous:

📞 050 46 10 10
📧 sales@globalestategroup.eu

ou remplissez le formulaire.