• Locatie

  Izegem

 • Categorie

  Industrieel vastgoed

 • Status

  In voorbereiding

 • Type

  Reconversie

Tussen de Gentseheerweg en de Vlietmanstraat in Izegem bevindt zich het voormalige slachthuis Verbist. Global Estate Group kocht de site, met een oppervlakte van ca. 15.000 m², aan in 2021. De bedoeling is om hier een duurzaam bedrijventerrein voor lokale bedrijvigheid te ontwikkelen. 


Na uitvoerige studie bleek het niet haalbaar om de bestaande gebouwen of structuren te behouden. In december 2022 werden de sloopwerken opgestart. Intussen zijn we, in samenwerking met de gemeente, volop bezig met het uitwerken van een masterplan voor de site. Gezien de grote nood aan ruimte voor lokale bedrijvigheid in de regio, zou het de bedoeling zijn om hier een bedrijventerrein met kmo-units ontwikkelen. Duurzaamheid en respect voor de omgeving zijn daarbij belangrijke pijlers.

Vandaag komt er een nieuwe invulling, maar de site kent een lange geschiedenis. Vóór Verbist hadden drie bedrijven hier al een slachthuisactiviteit. De Familie Bouckaert was de eerste. Daarna was er een bedrijf waar oud-premier Paul Vanden Boeynans bij betrokken was. Tot slot was er het West-Vlaams Vleeshuis, dat in 1986 failliet ging en de fakkel doorgaf aan Verbist. In 2017 kwam Verbist in een mediastorm nadat dierenactivisten undercoverbeelden uitbrachten. Na veel protest leidde dit tot het stopzetten van het slachthuis.

Momenteel zijn we nog bezig met het voortraject, dat vermoedelijk nog tot eind 2023 in beslag zal nemen. Wie op de hoogte wil gehouden worden, of vragen heeft over dit project, kan contact opnemen met info@globalestategroup.eu of zijn gegevens nalaten via onderstaand contactformulier.

Contacteer ons
Verbist 5
270 A3959
Verbist 6
Ex-Verbistsite Global Estate Group 1

Interesse in
Ex-Verbistsite?

Neem vrijblijvend contact met ons op: 

📞 050 46 10 10
📧 sales@globalestategroup.eu

of bezorg je gegevens via het contactformulier.