• Locatie

  Torhout

 • Categorie

  Industrieel vastgoed

 • Status

  In voortraject

 • Type

  Reconversie

Nadat pluimveeslachterij Lammens in 2019 het faillissement aankondigde, kocht een internationale vleesproducent de site over en verhuisde de productie naar elders. Sinsdien stonden de gebouwen aan de Wijnendale-Stationsstraat leeg. Global Estate Group kocht in november 2022 de site aan.

Intussen is, in samenwerking met de stad Torhout en alle betrokken actoren, het traject opgestart om een nieuwe invulling uit te werken voor de pluimveeslachterij, die een capaciteit had van zo'n 40.000 kippen. We houden daarbij rekening met de groene omgeving enerzijds en de naburige woonwijk anderzijds. Het is onze ambitie om een nieuw, duurzaam bedrijventerrein te ontwikkelen waar zich nu de oude pluimveeslachterij bevindt. Een klein deel van de site omvat enkele woningen, hier zou de woonfunctie behouden blijven.

Samen met alle betrokken partijen willen we eerst een doordacht masterplan uitwerken voor de site. Daarom zal het project naar alle waarschijnlijkheid verschillende jaren in beslag nemen. Ook de buurtbewoners worden hierbij betrokken: in juni 2023 werd al een eerste participatiemoment georganiseerd. Later volgen nog meer inspraakmomenten.

Wie op de hoogte wil gehouden worden, of vragen heeft over dit project, kan contact opnemen met info@globalestategroup.eu of zijn gegevens nalaten via onderstaand contactformulier.

Contacteer ons
Lammenssite Torhout Global Estate Group
Ex-Lammenssite Global Estate Group 2
Ex-Lammenssite Global Estate Group 1
Ex-Lammenssite Global Estate Group 3

Interesse in
Ex-Lammenssite?

Neem vrijblijvend contact met ons op: 

📞 050 46 10 10
📧 sales@globalestategroup.eu

of bezorg je gegevens via het contactformulier.