• Locatie

  Oostende

 • Categorie

  Residentieel vastgoed

 • Status

  Te koop

 • Type

  Reconversie, Erfgoed

Op de Zeedijk in Oostende ontwikkelt Global Estate Group dit unieke nieuwbouwproject met frontaal zeezicht. Troon 17 is een architecturaal vernieuwend project met een knipoog naar de rijke geschiedenis van de site.

Het project omvat 123 appartementen. De appartementen hebben 2 of 3 slaapkamers en richten zich voornamelijk tot tweedeverblijvers, maar zijn zodanig ruim - 90m² - dat vaste verblijven ook mogelijk zijn. Er komen ook twee luxueuze penthouses van 200 m² groot.

Contacteer ons
Troon 17 Global Estate Group 3
Troon 17 Global Estate Group 2
Global Estate BERTON Oostende Troonstraat 20 04 091 linksvoor 02 crop1
Global Estate BERTON Oostende Troonstraat 20 04 091 linksvoor 01 crop1
GE BERTON Oostende E 10 03 5 bedroom Mariakerke
Troon 17 Global Estate Group 1
GE BERTON Oostende Е 9 02 5 living room
Global Estate BERTON Oostende Troonstraat 20 04 091 garden top
Global Estate BERTON Oostende Troonstraat 20 04 091 detailed view crop
Global Estate BERTON Oostende Troonstraat 20 04 091 achter frontal crop2
Global Estate BERTON Oostende Troonstraat 20 04 091 Close Cam01
GE BERTON Oostende A 01 01 101 A living room 01
GE Berton Oostende Е 8 02 living room

Aanbod

Het project omvat 123 appartementen. Aan de Zeedijk worden de appartementen verdeeld over zes verdiepingen, aan de Troonstraat over veertien verdiepingen. De appartementen hebben 2 of 3 slaapkamers en richten zich voornamelijk tot tweedeverblijvers, maar zijn zodanig ruim - 90m² - dat vaste verblijven ook mogelijk zijn. Er komen ook twee luxueuze penthouses van 200 m² groot.

Groene binnentuin

De volledige site is bijna 1,8 hectare. De binnenplaats langs de Troonstraat bestaat voorlopig voornamelijk uit beton, maar wordt heraangelegd tot een groene binnentuin met wandelpaden. De auto zal worden geweerd en zwakke weggebruikers krijgen voorrang. Op de site komt ook een extra ruime fietsenberging, inclusief fietslift en een ruime ondergrondse parking.

Global Estate BERTON Oostende Troonstraat 20 04 091 garden top
Global Estate BERTON Oostende Troonstraat 20 04 091 detailed view crop

Een rijke geschiedenis

In het grote hoekpand huisde vroeger de prestigieuze etiquetteschool ‘Sacré-Coeur’. Vooral welgestelde families uit Wallonië stuurden hun dochters naar dit internaat om hen goede manieren aan te leren en om de gezonde zeelucht in te ademen. Later, in 1955, werd de school verkocht aan de hogeschool. Tot 2017 studeerden er elk jaar honderden studenten Elektromechanica en Bouw- en Luchtvaarttechnologie van de KU Leuven en de VIVES-hogeschool, het vroegere KHBO, af.

Moderne architectuur

Het project ontleent zijn unieke karakter aan de historische, beschermde gevel aan de Zeedijk, De Kraal. Het bestande gevelbeeld wordt maximaal behouden en de moderne architectuur van de appartementen zal hier volledig aansluiten bij het historische karakter van de gebouwen. Door het integreren van de historische elementen, benadrukken we de prominente rol die erfgoed speelt binnen de modernisering van de hedendaagse stad.

De bestaande bebouwing aan de kant van de Troonstraat en de 17-oktoberstraat maakt plaats voor moderne appartementen die een nieuwe referentie in het stadsbeeld zullen vormen. De architect creëert hier een boeiend spel van volumes door verschillende bouwhoogtes te combineren met inspringende terrassen en luifels. Door dezelfde gevelmaterialen te gebruiken ontstaat toch een architecturaal geheel.


April 2017

Aankoop site

December 2018

Verkrijgen vergunning

Maart 2020

Start werken

Vanaf april 2023

Oplevering (gefaseerd)

Ligging

Het project ligt aan de Zeedijk, ten westen van de Venetiaanse Gaanderijen en op een boogscheut van de Wellington paardenrenbaan en de Versluys Arena.

Topligging aan de Zeedijk

Frontaal zeezicht

Tussen Oostende en Mariakerke

Interesse in
Troon 17?

Neem vrijblijvend contact met ons op: 

📞 050 46 10 10
📧 sales@globalestategroup.eu

of bezorg je gegevens via het contactformulier.