• Locatie

  Grimbergen

 • Categorie

  Gemend poject

 • Status

  Te huur

 • Type

  Reconversie

Nog steeds in het collectief geheugen van menigeen zit de geur van gebrande koffie die je tegemoet kwam als je hier voorbijreed met je wagen. Bijna 35 jaar lang bevonden zich hier de productiehallen en kantoren van koffiegigant Douwe Egberts. In januari 2017 sloot de fabriek de deuren. Global Estate Group kocht in mei 2018 de site van 6,5 hectare om deze te herontwikkelen tot een modern, duurzaam en multifunctioneel bedrijventerrein, dat de naam Hi! kreeg.

In plaats van de oude gebouwen af te breken, kozen we voor een reconversie waarbij we zoveel mogelijk bestaande structuren en materialen circulair inzetten en een nieuwe bestemming geven. Toch wordt er op de site gesloopt: omdat het terrein vroeger één grote gebetonneerde plaat was, is het hard nodig om de site te ontharden en vergroenen. Ook duurzame mobiliteit is een belangrijk speerpunt in het masterplan. Zo is er bijvoorbeeld een snellaadstation voor elektrische wagens op de site en zetten we sterk in op fietsinfrastructuur.

De Hi!-site, die vroeger werd gebruikt door één enkel bedrijf, wordt een multifunctionele plek waar tal van productieve, creatieve en recreatieve activiteiten samenvloeien. Het masterplan heeft de ambitie om van Hi! een inclusieve plek te maken die ook buiten de kantooruren bruist, zodat de beschikbare ruimte en faciliteiten optimaal benut worden.

 • Hi! Meet: meeting & event space, bedrijfsevents tot 600 personen
 • Hi! Maak: gestapelde hal met ateliers voor kleinschalige productieve bedrijven
 • Hi! Werk: 4.500 m² flexibele kantoorruimte, per m² via een all-in formule
 • Sport: Padelterrein, trampolinepark, klimmuur 
 • Opslaghallen
Bekijk projectwebsite
Hi Site 12
Hi 040722 053
Hi Site 2 3
Hi Site 3
3
Hi Site 1

Interesse in
Hi!?

Neem vrijblijvend contact met ons op: 

📞 050 46 10 10
📧 sales@globalestategroup.eu

of bezorg je gegevens via het contactformulier.

Hi Grimbergen Global Estate Group

Hi! Grimbergen officieel geopend

Nadat Douwe Egberts in 2017 de deuren van de koffiefabriek in Grimbergen sloot, startte Global Estate Group met de herontwikkeling van de site naar een modern, duurzaam en multifunctioneel…

Lees meer

Terug naar overzicht