25 april 2023

Achter Global Estate Group staat een klein maar ambitieus team, dat met veel passie haar tanden in elk project zet. In deze rubriek nemen we je mee achter de schermen en laten we je kennismaken met ons team. Vandaag stellen we je voor aan die andere Kathleen van ons team: Kathleen Logghe.

Sinds wanneer werk je bij Global Estate Group?

Op 5 december 2016 ben ik bij Global Estate Group begonnen. Ik kende iemand die hier werkte en zo ben ik bij deze job terechtgekomen.

Wat houdt je job in?

Ik werk op de Finance-afdeling en volg daar verschillende boekhouddossiers op. De boekhoudkundige structuur van Global Estate Group is vrij complex en omvat verschillende vennootschappen. Binnen het Finance-team volgen we elk een aantal van deze vennootschappen. Dat gaat van aankoop- en verkoopfacturen boeken en opmaken en bankverrichtingen boeken tot analyses maken en de afsluiting van de dossiers voorbereiden.

Daarnaast regel ik ook de verzekeringen voor alle projectdossiers.

Wat vind je leuk aan je job?

Het is heel gevarieerd, het is niet gewoon repetitief en uitvoerend. In de dossiers moeten we ook echt mee nadenken. En elk dossier is anders. We krijgen ook veel zelfstandigheid in de job.

Wat is de grootste uitdaging?

De werkdruk is momenteel vrij hoog omdat we onderbemand zijn. We zijn dus dringend nog op zoek naar een nieuwe toffe collega ;).

Werk je graag bij Global Estate Group?

Ja, er heerst een leuke sfeer onder de collega's. Het is een interessant bedrijf met mooie projecten. En het feit dat we in zo'n mooi domein werken, is ook een echte troef.

Wat is je favoriete project?

Architecturaal zou ik zeggen: O-Forty in Oostkamp: wat een prachtige gebouwen!

Vanuit mijn eigen expertise is die vraag moeilijker te beantwoorden, want de projecten die mij het meest bijblijven zijn doorgaans de probleemdossiers, niet echt mijn favorieten dus. Boekhoudkundig is Hi! wel een interessant dossier. Hi! is een gemengd project met o.a. een meeting center, kantoren, kmo-units en loodsen, op de vroegere Douwe Egbertssite in Grimbergen. In dit project komt vanalles samen: ontwikkeling, verhuur, uitbating … Boeiend!

Hi!

Nog steeds in het collectief geheugen van menigeen zit de geur van gebrande koffie die je tegemoet kwam als je hier voorbijreed met je wagen. Bijna 35 jaar lang, tussen 1973 tot 2017, bevonden zich hier de productiehallen en kantoren van koffiegigant Douwe Egberts. In januari 2017 sloot de fabriek de deuren. Global Estate Group kocht in mei 2018 de site van 6,5 hectare om deze te herontwikkelen tot een modern, duurzaam en multifunctioneel bedrijventerrein, dat de naam Hi! kreeg.

Bedrijventerrein Hi! Global Estate Group

Join our team!

Zin om Kathleen te vervoegen in ons Finance-team? Ontdek de vacature!