30 mai 2024

Deze week openden we samen met Gemeente Oostkamp, De Vlaamse Landmaatschappij, De Vlaamse Milieumaatschappij, Agentschap Natuur en Bos en de buurtbewoners een nieuwe fietsverbinding in Oostkamp!

Het nieuwe 'Vloedpad' is een trage weg die de Kapellestraat en Faliestraat verbindt. Het is een veilige, snelle route voor fietsers en wandelaars langs domein De Cellen waar Global Estate Group gevestigd is. Het Vloedpad is nu open voor alle fiets- en wandelliefhebbers!

445169981 854300173392909 4083083794066036750 n

Waarom het Vloedpad ontdekken?

Het Vloedpad is een veilige fietsverbinding waar men kan fietsen zonder zorgen van het kanaal Gent-Brugge naar de E40-brug en verder naar het Nieuwenhovebos. Men kan er volop genieten van de rust en de schoonheid van de natuur terwijl je door de vallei van de Rivierbeek en langs het bos ‘De Cellen’ fietst. De wandelaars kunnen ook via het Vloedpad een nieuwe wandelroute ontdekken door domein De Cellen, die aangelegd werd door Agentschap Natuur en Bos.

Het pad is ook duurzaam. Zo werd aangelegd met porfiersteenslag, wat waterinfiltratie mogelijk maakt en bijdraagt aan een beter milieu. Het Vloedpad, vernoemd naar de historische Vloedhoeve, is niet alleen een weg maar ook een stukje geschiedenis. Met de gerestaureerde Vloedbrug over de Rivierbeek, is het een pad dat verbindt en verhalen vertelt. De aanleg van deze route is een samenwerking om trots op te zijn. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM), Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), Agentschap Natuur en Bos, Global Estate Group en de gemeente Oostkamp werkten samen voor dit project

2
3
4